Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten in NOS Nieuwsuur: aandacht voor voedselverspilling

In de krant, op het journaal en bij NOS Nieuwsuur werd er gisteren volop aandacht besteed aan het probleem van voedselverspilling in Nederland en wereldwijd. Nieuwsuur belichtte daarbij ook het merk OverLekker en de verspillingsfabriek die Hutten in december 2015 opent. Bij Hutten werken we op meerdere fronten aan het terugdringen van voedselverspilling. Zo verwerken we overrijpe groenten tot nieuwe producten, gebruiken we slimme tools die onze derving in kaart brengen en samen met onze no-waste coördinator Edith Jansen is de organisatie aan de slag om verspilling aanzienlijk te verminderen.

Nieuwsuur gemist? Bekijk het item over voedselverspilling hier terug.

Hutten pakt het terugdringen van waste procesmatig aan in alle disciplines waarin zij actief is. We zijn betrokken bij veel projecten, waarbij we de handen ineen slaan met andere organisaties en kennisinstellingen. Vanuit de verspillingsfabriek gaan we op grote schaal een antwoord geven als het gaat om voedselverspilling. In de verspillingsfabriek worden van waardeloze reststromen of reststromen met een minimale waarde weer gezonde, ambachtelijk bereide smaakvolle producten gemaakt.

Lees hier meer over onze verspillingsfabriek.

Het merk OverLekker is een voorbeeld van een product dat tot stand komt met gebruik van reststromen. Tomaten in dit geval. Voor OverLekker werken we samen met PLUS Supermarkt. We zijn een pilot gestart om van reststromen tomaten heerlijke soep en saus maken die onder de naam OverLekker weer wordt verkocht in de supermarkten van PLUS. Toine Timmermans, onderzoeker voedselverspilling aan de Wageningen Universiteit en betrokken bij de pilot, vertelde erover in Nieuwsuur. In het kader van het verwerken van reststromen werd ook onze verspillingsfabriek genoemd.

Lees hier meer over het project OverLekker.

In de uitzending kwam verder waste watcher Thomas Luttikhold aan het woord. Hij bedacht een slimme tool die voedselverspilling binnen de horeca op een inzichtelijke manier in kaart brengt. Hutten heeft met zijn programma een pilot gedraaid op drie van haar bedrijfscateringlocaties. En wij zijn enthousiast! Op een eenvoudige manier krijg je inzicht in verspilling zodat je daar interventies op kunt doen.

Lees hier meer over Waste Watchers.

Met het oog op het van start gaan van onze verspillingsfabriek is het onderwerp voedselverspilling top of mind voor Hutten. Graag komen we dan ook in contact met partijen die samen met ons willen werken aan het terugdringen van voedselverspilling. Heb jij ideeën of wil je in met gesprek met ons hierover? We nodigen je van harte uit!

Neem contact met ons op via: Bob Hutten: bob.hutten@hutten.eu.