Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Banner 2 landschap Colombia 1800x770 hashea20c1e4608e98d6

Hutten introduceert We Colombian Coffee

Bij Hutten houden we van grip op en inzicht in de keten van onze producten. Neem koffie. Onze zoektocht naar echt goede, duurzame koffie leidde ons naar het hooggebergte van Colombia. Daar vonden we onze 100% biologische Arabica-koffiebonen voor We Colombian Coffee. We serveren deze smaakvolle koffie vanaf nu in onze Your Barista’s espressobars in onze bedrijfsrestaurants. En daar kunnen onze barista’s onze gasten precies vertellen wat deze koffie verder nog zo bijzonder maakt…

Zoals gezegd kunnen we de bonen volgen van bes tot beker. De bonen worden geteeld in een regio op wel 1800 meter. Een perfect microklimaat voor de Arabica-plant. Pas als de rode bessen echt rijp zijn, worden ze stuk voor stuk met de hand geplukt. Dat zorgt voor een zoetere, fruitige en volle smaak. Het slow-roasten van de bonen gebeurt daarna op ambachtelijke en authentieke wijze in een lokale koffiebranderij. Dat brengt de mooiste smaken naar boven. We hebben twee soorten: de korter geroosterde Smooth Roast en de Deep Roast met een langere brandtijd. Je herkent onze soepele, zachte en fruitige Smooth roast aan de hints van melkchocolade en rode vruchten. Onze Deep roast is intenser en proeft naar pure chocolade en gedroogde abrikozen. 

Circulair en duurzaam: emballagetonnen voor minder waste
We kiezen voor een 100 % biologische koffieboon met SKAL-certificering, die wordt verbouwd zonder chemicaliën en pesticiden. Zo blijven het water en de bodem schoon. En kan de pulp worden verwerkt tot compost voor de plantage. Onze zorg voor het milieu houdt niet op als onze bonen de plantage hebben verlaten. Zo leveren we de bonen op onze locaties in speciale tonnen die we hergebruiken. Normaal gesproken gaan koffiebonen in wegwerpzakken van foliemateriaal op een rol. Dat materiaal is niet te recyclen doordat er verschillende grondstoffen in zitten. Bovendien is er wel een meter folie nodig voor een zak. Met ons emballagesysteem van tonnen zorgen we voor veel minder waste en besparen we 20.000 meter folie. 

Steun aan vrouwelijke koffietelers
We care. Daarom helpen we de vrouwelijke koffietelers van Women’s Power een handje in hun strijd om gelijke rechten. De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in Colombia is groot. En dus investeren we in de educatie van vrouwelijke koffietelers. In hun opleiding tot koffietelers die premiumbonen telen om precies te zijn. Door zich te richten op de premiumkoffie, hoeven ze niet te concurreren op de markt van mainstreamkoffie, waar het om prijs draait in plaats van kwaliteit. Investeren in educatie, is investeren in de lange termijn. Het verbetert de arbeidskansen voor vrouwen. Doorbreekt de traditionele denkwijze. Strijdt voor gelijke rechten. Per kilo koffiebonen gaat er 1 euro naar Woman’s Power. Dit is ongeveer 15.000 euro per jaar! Verder werken we samen met lokale plukkers en branders. En in Nederland verpakken talentvolle helden met een afstand tot de arbeidsmarkt de bonen met zorg. 

Proeven bij Your Barista’s espressobar
Je proeft We Colombian Coffee in onze Your Barista's espressobars, te vinden bij de organisaties waar wij het bedrijfsrestaurant runnen. Daar staan gecertificeerde barista’s die écht het verschil maken. Zij experimenteren de hele dag met koffie, de bereiding ervan en ultieme smaakcombinaties. Zo streven ze naar de beste koffiebeleving voor onze gasten! 

Eens proeven hoe de koffie smaakt? We schenken graag een kopje in! Neem contact op met Hanneke Kezer: hanneke.kezer@hutten.eu