Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 27 hash70626a2872fb5970

Hutten krijgt werkgevers Estafettestokje voor leven lang ontwikkelen aanpak

Bij Hutten geven we iedereen de ruimte om zich te blijven ontwikkelen. Hoe oud je ook bent, wat je opleidingsniveau ook is en of je nu wel of niet een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. We hebben geen standaard opleidingsprogramma, maar ontwikkelden een eigen aanpak met verschillende faciliteiten. En onze inspanningen blijven niet onopgemerkt, want deze maand kregen we het Keep on Learning Estafettestokje. Het stokje is een waardering voor de manier waarop we ons inspannen voor leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Keep on Learning is een initiatief van AgriFood Capital Werkt!, het regionale arbeidsmarktprogramma van Noordoost-Brabant.

Aan de bron van onze inzet voor duurzame inzetbaarheid staat onze overtuiging dat iedereen het recht heeft om te werken en dat het geluk en welzijn van alle medewerkers centraal dienen te staan. Pascal Verheugd, HR Directeur van Hutten, mocht het Keep on Learning Estafettestokje al tijdens de Dutch Agri Food Week symbolisch in ontvangst nemen uit handen van Menno Roozendaal, wethouder Arbeidsmarkt van Meierijstad. Als echt ambassadeur van leven lang ontwikkelen, is Pascal blij met deze erkenning: “Keep on Learning is een grondhouding in onze organisatie. We stimuleren onze medewerkers om directeur van hun eigen loopbaan te zijn. Hutten biedt hiervoor verschillende faciliteiten en programma’s zoals E-learnings op een eigen leerplatform. Daarnaast zijn we twee jaar geleden gestart met de zogenoemde community-trainingen. Dat zijn trainingen voor werknemers door werknemers. Op deze manier willen we iedereen de kans geven om te groeien in hun interesses en vaardigheden en waardevolle kennis met elkaar te delen. Vanaf de start zijn er tientallen community-trainingen georganiseerd, van Excel voor beginners en sollicitatiegesprekken voeren tot Handlettering. We zien dat deze aanpak onze mensen ook dichter bij elkaar brengt.”

Geluk als ROI
We mogen door onze aanpak al jaren een voorbeeld van inspirerend werkgeverschap voor andere werkgevers zijn. Zo is De Verspillingsfabriek inmiddels een nationaal begrip. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We willen het beste uit onze mensen halen“, aldus Pascal Verheugd. “Gelukkige werknemers voelen zich beter, presteren daardoor beter en dat zien we terug in de resultaten, in lage ziekteverzuimcijfers én in de mate waarop iedereen met elkaar samenwerkt. Onze medewerkers zijn niet voor niets ‘samenwerkers’. Geluk is dus een goede Return of Investment.”

Van werkgever naar werkgever
De Werkgeversestafette is een onderdeel van de campagne Keep on Learning gericht op werkgevers en werknemers in Noordoost-Brabant. Elke maand wordt het estafettestokje doorgegeven van werkgever naar werkgever. Door deze estafette worden werkgevers en hun initiatieven op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de schijnwerpers gezet. Werkgevers kunnen hun eigen initiatieven of die van andere werkgevers nomineren voor het estafettestokje. 

Kijk voor meer informatie over de campagne of het nomineren voor het estafettestokje voor werkgevers op www.keeponlearning.nl.

KOL_stokje_voor_Hutten.jpg?hash=b0c839c3dfab39b4