Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten Multi Services ontzorgt taleninstituut Regina Coeli

Hutten Multi Services is sinds januari 2016 aangehaakt als partner van het gerenommeerde taleninstituut Regina Coeli in Vught. Hutten Multi Services verzorgt voor 'de Nonnen van Vught' de operationele aansturing van verschillende diensten binnen de facilitaire organisatie. Voor Regina Coeli betekent dat een complete ontzorging van de beveiliging, schoonmaak, businesscatering, receptiediensten en technische dienst.

Bij Regina Coeli verblijven wekelijks zeventig tot tachtig cursisten. In het taleninstituut, gelegen is in een rustieke en lommerrijke omgeving, leren cursisten in korte tijd een vreemde taal beheersen. Het talenaanbod is zeer divers. Engels en Nederlands voeren de boventoon, daarnaast worden er cursisten geschoold in Duits, Frans, Portugees, Spaans, Italiaans en Chinees. In totaal heeft het gastenverblijf van Regina Coeli 48 kamers, waarvan twee tweepersoonskamers. “Doordeweeks hebben wij een hoge bezettingsgraad", constateert directeur Harm Jan Bouwknegt. “Vrijwel alle cursisten overnachten bij ons of in de buurt. Door gebruik te maken van ons gastenverblijf wordt het effect van de taaltraining vergroot en kunnen cursisten zich beter concentreren op het leren van een vreemde taal."

Gastvrijheid
Recent werd het nieuwe gastenverblijf Eikenheuvel officieel geopend. “Bij de ontwikkeling hiervan ontstond de behoefte om onze facilitaire organisatie onder de loep te nemen. Ik vind dat je de gast in de watten moet leggen. Het mag hen aan niets ontbreken in de week dat ze hier logeren. Door de verbouwing stelden we ons de vraag: hoe kunnen we onze gasten nog beter ontzorgen dan we nu al doen? Vanuit deze vraag onderzochten we welke organisatie naadloos aansluit op ons niveau van gastvrijheid, persoonlijke aandacht en exclusiviteit. Hutten is al jarenlang onze bedrijfscateraar, zodoende wisten we waar zij voor stonden. Zij zijn een autoriteit op het gebied van gastvrijheid. Na een heldere presentatie over hoe de verschillende spelers in de facilitaire organisatie optimaal kunnen samenwerken, waren we ervan overtuigd dat Hutten de meest geschikte partij was om ons gastvrijheidsconcept in te vullen."

Flexibiliteit
Bouwknegt merkt al snel de voordelen van 'verschillende diensten onder één paraplu'. “Dit model werkt efficiënt en we vergroten hiermee de flexibiliteit in onze organisatie. Zo kunnen we nu in samenspraak met Hutten Multi Services meteen schakelen. Is een medewerker ziek, dan staat meteen een vervanger klaar. Onze primaire taak is dat onze staf en medewerkers ervoor zorgen dat mensen op vrijdag de deur uitlopen en een vreemde taal spreken. Dan is het prettig dat een deskundige partner voor jouw organisatie de verschillende facilitaire diensten uit handen neemt. We kunnen ons niet overal in specialiseren."

Opleider
Regina Coeli is in 2015 voor de derde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Opleider van Nederland'. Bouwknegt: “Die erkenning geeft aan dat we de zaken goed op orde hebben, maar we willen graag aan die hoge standaard blijven voldoen. Dan moet je ervoor zorgen dat alle schakels in je organisatie met elkaar kunnen lezen en schrijven. De facilitaire dienstverlening is hier een belangrijk onderdeel in. Gastvrijheid is voor ons niet alleen een vriendelijke lach bij ontvangst, het houdt ook in dat je de gasten een vers kopje koffie en een vers gebakken koekje aanbiedt bij binnenkomst. Juist die details maken het verschil. Cursisten betalen niet alleen voor een lespakket, ze verwachten meer dan dat. Het totaalplaatje moet kloppen."

Servicemanager
Voor de integrale aansturing stelt Hutten Multi Services een servicemanager aan. Bij Regina Coeli is dat Jan Harberink. “Met een gastenverblijf ben je als facilitaire organisatie eigenlijk 24 uur per dag in beweging. Zo is er bijvoorbeeld nachtbeveiliging bij gekomen." Harberink geeft leiding aan een team van 35 personen. “Alle radertjes moeten op elkaar afgestemd zijn en niet als eilandjes opereren. Dat is een vertaalslag die de hele organisatie moest maken. De afgelopen maanden creëerden we een synergie tussen alle in- en externe partijen om zo efficiënt mogelijk te kunnen samenwerken tot ieders tevredenheid." In de ogen van Harberink is 'de verwachtingen van de gast overtreffen' de sleutel tot een succesvol gastvrijheidsconcept. “Laatst wilde een echtpaar dat hier verbleef een hapje gaan eten in het centrum. Een serveerster regelde een tafeltje bij een restaurant, zodat onze gasten maar hoefden aan te schuiven. Zo overtref je de verwachting van een gast. Of we halen medicijnen op bij de lokale apotheek. Een gast verwacht niet dat je dat doet."

Maatwerk
Harberink constateert dat Regina Coeli veel profijt heeft van de nieuwe aanpak. “Simpel gezegd komt het er op neer dat zij vragen en wij draaien. Dat ervaart Regina Coeli als bijzonder fijn. Zij kunnen zich hierdoor volledig richten op het lesgeven." Voor directeur Bouwknegt is de servicemanager een welkome uitkomst. “ Hutten Multi Services levert maatwerk dat past bij onze specifieke wensen en bedrijfscultuur. De servicemanager is ons directe aanspreekpunt. Alle communicatie verloopt via hem. Onze organisatie staat door de komst van Hutten Multi Services als een huis. Een huis waarin wij onze gasten optimaal van dienst kunnen zijn, zowel als opleider als gastvrijheidsdienstverlener."

Benieuwd naar wat Hutten Multi Services voor jou kan betekenen? Bekijk dan hier de mogelijkheden.