Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten neemt intrek in pop-up restaurant van Bossche universiteit

Hutten is deze week gestart met een pop-up restaurant aan de Graduate School in Den Bosch. Deze onderwijsinstelling is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven, Tilburg University, de gemeente Den Bosch en de provincie Brabant en is gevestigd in het voormalige Mariënburg Klooster in Den Bosch. De mensa is 'opgepopt' in de faculteit Jheronimus Academy Data Science (JADS).

Hutten verzorgt ook de banqueting en alle andere culinaire events op de universiteit, zoals studentenborrels en barbecues. Voor de inrichting van het restaurant heeft onze afdeling Decor gebruikgemaakt van geleende, eerder gebruikte (vintage) materialen en middelen. “De universiteiten zochten een tijdelijke cateraar voor deze nieuwe locatie. Hutten kan zo laten zien wat we in huis hebben. We hebben er erg veel zin in om deze onderwijsinstelling kennis te laten maken met ons culinaire vakmanschap", zegt Jack Fijneman van Hutten Event Catering. De bedoeling is dat het pop-up restaurant een jaar zijn intrek neemt. De verwachting is dat ongeveer 35 studenten dagelijks gebruik gaan maken van deze nieuwe Hutten-locatie.

Internationaal gezelschap

Het vaste gezicht van het pop-up restaurant is Eric van Dal. Hij ontvangt er voornamelijk buitenlandse studenten uit landen als Zweden en Oostenrijk bijvoorbeeld. Zij maken niet alleen kennis met Hutten, maar ook met onze producten en de filosofie achter ons duurzame huislabel De Guijt. Daarnaast serveren we in het restaurant ook soep uit De Verspillingsfabriek. “We krijgen positieve reacties terug van de studenten", vertelt Eric. “Niet alleen over de smaak, maar ook over onze inzet op vers en gezond eten. Zo vertelde een jongen uit Iran dat hij verantwoorde voeding erg toejuicht. In zijn land is de bewustwording nog niet zo ver als hier en zijn grote bedrijven in de voedselindustrie nog steeds bezig om te kijken hoe ze door toevoegingen eten langer houdbaar kunnen maken. Ook een thema als voedselverspilling staat er niet op de nationale politieke agenda."

Ondertussen ondergaat het klooster een intensieve verbouwing. Zo transformeert na een ingrijpende renovatie de kapel in een hoorcollegezaal met 180 stoelen. Uiteindelijk biedt het klooster straks plek voor tussen de drie- en vierhonderd studenten om te werken en te wonen.