Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten op Lowlands 2016: Taste…No Waste!

Net als vorig jaar gaan we de komende dagen knallen op Lowlands. En dit jaar met wel een heel bijzonder concept dat we samen met onze festivalpartner LOC7000 ontwikkelden: eetplein Taste…No Waste. Samen met de organisatie van Lowlands maken we zo een vuist tegen voedselverspilling. Bij Taste… No waste kunnen bezoekers proeven van smaakvolle soepen, smoothies, tosti's en asian food dat bereid is met onverkochte verse producten uit de horeca, supermarkten en voedselproductie. Prima producten die anders weggegooid zouden worden. Dat smaakt dubbel lekker! Kom jij ook proeven?

Lowlands is voorloper als het gaat om de innovatie van backstage- en publiekscatering en streeft naar een zo groot mogelijk assortiment biologische en fairtrade producten. We zijn er dan ook trots op dat we met dit unieke concept hier een bijdrage aan kunnen leveren. De bezoeker van Taste… No Waste hoeft zich over de kwaliteit van het eten geen enkele zorgen te maken. Integendeel! We bereiden het eten met reststromen. Dat is bijvoorbeeld fruit of groente met een schoonheidsfoutje: kromme wortels of gekreukelde paprika's. Maar ook verkeerd gelabelde producten of de kontjes van tomaten die overblijven in versnijderijen zijn reststromen. Hartstikke zonde! Deze reststromen zorgen ervoor dat we met z'n allen over de hele wereld wel 1,3 miljard ton aan voedsel verspillen. In Nederland alleen al staat de teller op zo'n vijf miljard euro aan smakelijk voedsel dat in de kliko verdwijnt.

Toevoegen met vers en duurzaam eten
Op Lowlands kunnen bezoekers zelf proeven hoe lekker en puur onze producten zijn. Naast het Taste… No Waste-concept is ook dit jaar de Hutten Bakkerij weer te vinden op het festivalterrein. Ambacht, duurzaam, vers en echt lekker eten is wat we willen toevoegen op festivals. Zo is er bij de bakkerij een ambachtelijke broodoven waar elke nacht hout wordt opgestookt voor het bakken van knapperverse broden. We verwennen de gasten vervolgens met vers afgebakken broodjes met uitsmijters, scrambled eggs, huisgemaakte eiersalade of tonijnsalade, muffins en nog veel meer. 's Avonds stillen we de stevige trek van de bezoekers met rustieke broodjes hotdog, broodjes warm vlees en Brabantse worstenbroodjes!

De Verspillingsfabriek
Hutten is al langere tijd bezig met het op de kaart zetten van de onnodige voedselverspilling. Op initiatief van directeur Bob Hutten werd in maart 2016 De Verspillingsfabriek opgericht waarin wordt samengewerkt met Wageningen University, HAS Hogeschool, Rabobank en StartFoundation. Het idee van De Verspillingsfabriek is simpel: met reststromen kun je nog prima smaakvolle producten maken, zoals soepen, sauzen en ragouts. De producten zijn in de retail verkrijgbaar onder de naam Barstensvol en onder andere te koop bij EMTE supermarkten. De productie wordt onder meer verzorgd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Verspillingsfabriek geeft daarmee een substantieel antwoord op twee actuele thema's, te weten: voedselverspilling én de instroom van mensen met een afstand op de arbeidsmarkt. Meer info via: www.deverspillingsfabriek.nl