Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Over de grens Italie hash019a13ab6db94566

Hutten sluit zich aan bij Verspilling is Verrukkelijk

Hutten is een van de zeven nieuwe bedrijven die zich aansluiten bij het platform Verspilling is Verrukkelijk. Zo willen we nog meer impact maken in onze strijd tegen voedselverspilling. We gaan de Verspilling is Verrukkelijk-producten van andere aangesloten bedrijven aanbieden en de kerstkransjes uit onze zorgbakkerij zitten al in het Verrukkelijke kerstpakket!

De Verspilling is Verrukkelijk ondernemers ontwikkelen en verkopen smaakvolle en mooie producten die gemaakt zijn van ingrediënten die anders verspild zouden worden. Denk aan soep van kromme groente (Kromkommer), bier van oud brood (Instock) of zeep gemaakt van sinaasappelschillen (Beeblue). Volgens hen is voedsel te kostbaar om te verspillen. Ze bieden concrete oplossingen aan waarmee andere partijen en partners kunnen helpen om voedselverspilling tegen te gaan. Bijvoorbeeld door de producten in hun winkel te verkopen of door ze te serveren in een (bedrijfs)restaurant.

Al 25 bedrijven aangesloten
Verspilling is Verrukkelijk bestaat met de uitbreiding uit 25 bedrijven. Naast Hutten, sloten Picnic , Bidfood, Boon's Markt, MCD Supermarkten, PLUS Van Schaick en Antropia zich aan. Online supermarkt Picnic en online groothandel Bidfood plaatsen een Verspilling is Verrukkelijk schap in hun webwinkel. Bij PLUS Van Schaick is binnenkort een fysiek schap te bewonderen. Boon's Markt en MCD Supermarkten hebben al verschillende producten in de winkels liggen en willen dit uitbreiden. Hutten gaat Verspilling is Verrukkelijk producten aanbieden en ook congrescentrum Antropia neemt de producten op in hun arrangementen. Welke producten de andere aangesloten partijen aanbieden lees je op de site van Verspilling is Verrukkelijk.

Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland: "Met Verspilling is Verrukkelijk hebben we samen een schoolvoorbeeld neergezet van hoe MVO Nederland aan impact werkt. Dit initiatief laat zien welke slimme oplossingen ontstaan als ondernemers gaan samenwerken vanuit eenzelfde missie. Dit zijn de pioniers die zorgen voor een grotere beweging tegen voedselverspilling."