Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Vision Plaza blogpost 1600x1200 px 0001 image13 hash64c8900267899110

Hutten start samenwerking met Vision Plaza

Voor Peter Poot, de eigenaar en ontwikkelaar van Vision Plaza Campus is het nooit anders geweest: een kantoorgebouw moet de gebruikers ervan maximaal faciliteren en dus moet de mens altijd het uitgangspunt zijn. Een visie die naadloos aansluit op de gastvrijheidsvisie van Hutten. Sinds mei van dit jaar werken ze samen en is na bemiddeling door Tijmen Snel van First Mate de hospitality en de uitvoering van het food & beverage concept in Vision Plaza West in handen van Hutten.

Vision Plaza West is een van de drie kantoorpanden op de campus in Schiphol-Rijk. Dertig jaar geleden was Poot zijn tijd ver vooruit toen hij de panden liet verrijzen: het was het eerste business park met een halfverdiepte garage met 250 parkeerplaatsen voor de medewerkers van huurders. Daardoor kon de ruimte om de panden heen met pleinen en kantoortuinen worden ingericht. Een unieke groene plek nabij Schiphol. “Een groene omgeving is niet alleen mooi, maar draagt ook bij aan de productiviteit. Dat weet nu iedereen, maar destijds waren we pioniers,” aldus Poot. Nadat het pand na ruim twee decennia leeg kwam doordat huurder KLM vertrok, besloot Poot het gebouw te transformeren tot een multifunctioneel en toekomstbestendig kantorencomplex. “Je moet huurders meer bieden dan alleen het gebouw. Dat heeft meerwaarde; het maakt je een aantrekkelijke werkgever als je investeert in faciliteiten voor je medewerkers. Ik heb dit heel erg van huis uit meegekregen. Wees een goed rentmeester en kom altijd met goede oplossingen. Bovendien wilde ik dat dit pand voor beleving en reuring zou zorgen op de campus. Het moest een ontmoetingsplaats worden.” Poot ontwikkelde daarom met een externe partner een sfeervol ontwerp voor de hospitality en food & beverage-invulling en in het najaar van 2020 opende gebouw West zijn deuren opnieuw.

Beauty contest
Vervolgens schreef Poot een ‘beauty contest’ uit, zoals hij het zelf noemt. “Ik weet wat ik wil: de beste kwaliteit in dienstverlening en gastvrijheid. Daarom wilde ik drie aantrekkelijke partijen hebben waaruit ik kon kiezen. Ik weet ook waar mijn kennis ophoudt als het om catering gaat. Daarom ben ik in zee gegaan met Tijmen Snel van First Mate. Als consultant heeft hij namens mij onderhandeld en het traject begeleid. Ik heb hem mijn wensen op een A4-tje gegeven en daar is hij mee aan de slag gegaan.”

Bemiddeling First Mate
“Peter wil goed zorgen voor zijn huurders,” aldus Tijmen Snel. “Het is prettig en best bijzonder dat hij zich daar zo druk over maakt. Daarnaast is het fijn dat hij duidelijk is in wat hij wil: kwaliteit en met alle dienstverlening waarde toevoegen aan het pand. Aan mij de taak de juiste match te vinden. Een van de eisen tijdens het offertetraject was een referentiebezoek bij locaties van de drie geselecteerde partijen. Hutten koos voor de locatie Johnny River in Amsterdam.” Peter vult aan: “Daar heeft Hutten laten zien dat ze met hun invulling van gastvrijheid begrijpen wat ik bedoel. De sfeer was ontzettend goed en het eten ook.”

Nieuw concept Receptionista
Namens Hutten is Business Consultant Raymond Freriks betrokken bij het project. “De offerteaanvraag van Vision Plaza kwam voor ons op een heel mooi moment. In onze presentatie konden we laten zien wat onze visie is op de ontwikkelingen in de markt en hoe onze visie matcht met die van Vision Plaza. We hebben het afgelopen jaar achter de schermen hard gewerkt aan f&b-invullingen die meer aansluiten bij de veranderde behoeften van opdrachtgevers en gasten. Wie binnenstapt in gebouw West snapt meteen wat Peter bedoelde met zijn wens om het pand in te richten als ontmoetingsplaats. De ruimte is licht en open. Er is geen receptiedame of -heer met headset op, zittend achter een desk die je welkom heet. Wel is er receptionista Kim die je van achter haar counter vraagt wat je wil drinken en ter plekke een verse cappuccino of latte voor je maakt. De hospitality counter is dus ingericht als koffiebar met een vers grab ‘n go assortiment. En daarmee is de receptionista precies dat wat de naam doet vermoeden: een combinatie van receptioniste en barista. De receptionista is een van onze nieuwe concepten die perfect aansluit op de voorzieningen die er al waren.” In de ruimte achter de counter bevindt zich het restaurant dat ingericht is als work café met een mix van kleine informele zitjes rondom een sfeervolle haard, afgesloten coupes met banken voor meer privacy en lange tafels voor grotere gezelschappen. Rechts daarvan de keuken waar ter plekke een verse maaltijd wordt bereid tijdens de lunch. Aansluitend op het work cafe bevindt zich het terras met daarachter picknicktafels in het gras in de groen omheinde kantoortuin.

Veranderde behoefte gebruikers
Raymond: “Wat hier nu staat, is voor ons een bevestiging van onze visie op de veranderde behoeften van opdrachtgevers. Steeds harder klinkt het geluid dat je de medewerkers die terug naar kantoor komen niet alleen moet faciliteren met goed eten en drinken, ook de beleving speelt een grote rol. Maar we zien dat opdrachtgevers hier ook mee worstelen. Want hoe richt je je huidige pand dan in? Hoe laat je de faciliteiten zo goed mogelijk aansluiten op de veranderde behoeften? Doordat wij een eigen afdeling interieur en decorbouw hebben, krijgen wij veel van zulke aanvragen van advies over gewenste aanpassingen aan inrichtingen van gebouwen. Onze afdeling kan zo’n traject helemaal begeleiden: van ontwerp tot productie en van opbouw tot styling. Doordat zij intensief samenwerken met de afdeling conceptontwikkeling kunnen wij opdrachtgevers hierin compleet begeleiden.” 

Mutlifunctioneel tenant gebouw
Vision Plaza West is ingericht als multi tenant gebouw en biedt plek aan ongeveer 400 mensen. Momenteel is ongeveer de helft verhuurd. Elaine Piët is directeur van de campus en heeft al veel complimenten in ontvangst mogen nemen over het eten en drinken van Hutten: “Momenteel werkt nog een groot deel van de mensen thuis, maar voor de kwaliteit van de dienstverlening moet dat niet uitmaken. Of je nu voor 2 of 100 man kookt, kwaliteit staat voorop.” Kwaliteit samen met de ideale ligging van de campus moet ervoor zorgen dat na de coronacrises mensen de locatie ook weten te vinden om te komen vergaderen. Elaine: “Het gebouw is heel flexibel ingericht, zo hebben we tien business lounges van 50-100 m2, die ideaal zijn voor kleinere ondernemingen. Op de begane grond bevinden zich ook drie grote vergaderruimtes. De huurders daarvan kunnen gebruikmaken van de banqueting-faciliteiten van Hutten. Met een nieuwe busterminal, waar vandaan er elke 2 minuten een bus naar Schiphol vertrekt, zijn we hiermee tevens een interessante locatie voor internationale gezelschappen.”

Reuring
Nu de wereld weer langzaam open gaat, kan Peter niet wachten om het eerste event te organiseren: “We willen nu reuring. Ik wil dat dit pand een ontmoetingsplek wordt voor andere huurders op de campus en daarbuiten. Dat het wordt gebruikt waarvoor het altijd al was bedoeld: een plek die de gebruiker centraal stelt en echt waarde toevoegt.”

Wil je meer weten over onze  nieuwe f&b-invullingen? Neem dan contact op met Raymond Freriks. Raymond.freriks@hutten.eu

Wil je meer weten over First Mate of contact met Tijmen? Kijk op www.firstmate.nl of mail Tijmen Snel.

Meer weten over de vergader- of huurmogelijkheden voor jou in Vision Plaza mail dan naar: hospitality@visionplaza.nl