Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Ooh formule rapport 2 def hash9c2ec58e6c864b5f

Hutten voor vijfde keer op rij beste bedrijfscateraar in Gfk Out of Home Formule Rapport

Voor de zesde keer, waarvan vijf keer op rij, heeft Hutten de titel beste out of home formule in de categorie At Work gewonnen van het GfK Out of Home Formule Rapport. “Wat een ontlading en wat een geweldig nieuws,” aldus Gijsbert Bos, Business Unit Manager Business Catering & Horeca. “De waardering van onze gasten is de belangrijkste graadmeter voor succes. We scoren dit jaar een 8 op gastvrijheid en dat in deze tijd. Ik heb zoveel waardering voor onze samenwerkers. Zij geven elke dag het beste van zichzelf om van betekenis te zijn voor de gast en opdrachtgever.”

In het jaarlijkse landelijke consumentenonderzoek door onderzoeksbureau GfK hebben dit jaar meer dan 7000 gasten hun mening gegeven over food-service formules. Dat doen ze door een waardering te geven voor de zogenaamde 7 G’s: Gemak, Gastvrij, Goedkoop, Genieten, Gezond, Goed geweten en Goed verhaal. Binnen de normering wegen niet alle G’s even zwaar. Zo is in de formule At Work het belang van Genieten en Gezond het grootst. Rob van Tilborg, Account Executive Foodservice bij GfK: “Deze prestatie verdient met recht applaus. Al jaren op rij scoren jullie hoog en op alle punten bovengemiddeld. Zeker in deze tijd is dat heel positief nieuws. Wederom springt jullie gastvrijheid eruit. Dat is echt een enorm sterk punt van jullie.”

Hoge score op alle punten
Gijsbert Bos: “Het is zo mooi om te zien dat onze inzet op gastvrijheid, culinair ambacht, vitaliteit en duurzaamheid zo goed wordt gewaardeerd door onze gasten. Dat we bijvoorbeeld hoog scoren op de hulp die we bieden bij het maken van gezonde keuzes en op het gebied van ons duurzame productaanbod. En natuurlijk dat hoge cijfer voor de vriendelijkheid van onze samenwerkers. Een 8! Ik ben echt heel trots.” Met een gemiddelde van 6,7 staat Hutten weer bovenaan de lijst. Onze ruime openingstijden worden binnen ‘Gemak’ het meest gewaardeerd. Binnen ‘Gezond’ scoren we bovengemiddeld hoog op de hulp die we bieden om gezonde keuzes te maken en met onze duidelijke communicatie over de inhoud van producten. Bij ‘Genieten’ springen het frequent opnemen van nieuwe producten in het assortiment en de goede kwaliteit van het eten er net als vorig jaar uit. Op het onderdeel Gastvrij halen we de hoogste scores, met een 8 voor de vriendelijkheid van het personeel. Op de elementen ‘Goed geweten’ en ‘Goed verhaal’ haalt Hutten hoge scores door duidelijk te communiceren over de oorsprong van producten. Er is een duidelijke waardering voor ons aanbod aan biologische producten en onze inzet voor het welzijn van mensen wereldwijd. Binnen ‘Goed verhaal’ worden we met name gewaardeerd omdat we anders zijn dan andere formules.

Belang van deze prijs
Algemeen directeur Bob Hutten deelt het trotse gevoel en licht het belang van deze prijs toe: “In een tijd dat we zo hard geraakt zijn, is dit een enorme opsteker. Het is een prijs vanuit objectiviteit en dat gasten ons blijven waarderen zegt iets over de kwaliteit die we leveren. Dat maakt me zo ontzettend trots op alle samenwerkers die hier aan bijdragen vanuit Veghel en op al onze locaties.” Door de coronacrises hebben GfK en Out of Home Shops de onderzoekstijd langer laten doorlopen dan andere jaren, wanneer al voor de zomer de winnaar bekend werd gemaakt. Rob van Tilborg: “Door de vele sluitingen van bedrijfsrestaurants zijn de resultaten wat lastiger te vergelijken dan andere jaren. We hebben echter vastgehouden aan onze normale norm van een klantenkring van meer dan 1% en meer dan 10 filialen als ondergrens. We kregen zelfs meer respons dan andere jaren, 7000 gasten hebben hun mening gegeven.”

Opzet onderzoek
Zes jaar geleden werd de categorie 'At Work' toegevoegd aan de Formule Awards en Hutten wist de eerste prijs drie jaar op rij in de wacht te slepen. In 2017 werd de opzet van het onderzoek door GfK aangepast naar de zogenaamde 7 G’s. In dat jaar eindigde Hutten net op een tweede plek, maar al twee jaar op rij zijn we terug op plek 1. Net als voorgaande jaren heeft onderzoeksbureau GfK het grootschalige onderzoek uitgevoerd naar de waardering door de gasten van diverse foodformules binnen vier segmenten. Het gaat in totaal om gasten van ruim zestig organisaties. Zij beoordelen hun recente bezoek aan deze formules onder andere op basis van de ruim dertig criteria die de 7 G’s bepalen, maar daarnaast worden ook loyaliteitsaspecten, het waarmaken van verwachtingen en NPS-scores inzichtelijk gemaakt. De organisatie met het hoogste overall rapportcijfer op de 7 G's ontvangt de bokaal en mag zich 'Winnaar van het GfK Formule Rapport Out of Home’ binnen zijn segment noemen. Tijdens een roadshow op 10 november heeft GfK samen met Out.of.Home Shops alle winnaars bezocht om de bokaal uit te reiken. 

Wij willen onze gasten nogmaals heel hartelijk danken voor het geven van hun eerlijke mening! Dankzij hun openhartigheid kunnen wij onze dienstverlening blijven verbeteren.

Wat mogen we voor jou betekenen? Neem eens een kijkje op onze website en bekijk de uitgebreide mogelijkheden voor Business Catering & Horeca. Direct een afspraak maken? Neem dan contact op met mijn collega Jacob Jan Bos: jacobjan.bos@hutten.eu