Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten wint hoofdprijs meest gezonde kindermenu op Horecava

Twee bijzondere broodjes en een kindermenu waren de afgelopen dagen goed voor maar liefst zeven prijzen voor Hutten op de Horecava: twee hoofdprijzen, een wisselbokaal en een aantal sponsorprijzen. ‘Jullie zijn het enige bedrijf dat weet waar het echt om draait,’ waren de lovende woorden van de jury bij het uitreiken van de hoofdprijs voor het lekkerste en meest gezonde kindermenu.

Op dag één van de Horecava 2015 was het meteen raak voor Rik van Kempen. Hij won de sponsorprijs van Lebo Kaas voor het Lekkerste Broodje Horeca. Een dag laten sleepte zijn collega Jeffrey Reijen maar liefst vier bekers in de wacht. Zijn creatie Hollands Gemekkerrrr was goed voor de hoofdprijs in de categorie Lekkerste Broodje Catering.  Naast het goud won hij ook de wisselbokaal van Hanos en de sponsorprijzen van Lebo Kaas en Carl Siegert. Jeffrey ontwikkelde Hollands Gemekkerrrr samen met zijn collega Jack Mezenberg, die helaas wegens een ongeval uitviel voor deelname aan de finale. Wat is het geheim van dit lekkerste broodje? Jeffrey: ‘Ik denk altijd vanuit de gast. Ik haal het bij wijze van spreken uit zijn mond en zo ga ik terugdenken bij het creëren.’  Zo ontwikkelde Jeffrey een bijzonder broodje waarin onder andere geitenkaas, pompoen, quinoa, rode kool en walnoot zijn verwerkt. De jury was onder de indruk van hoe er nagedacht is over het concept, het gebruik van de ingrediënten en de hanteerbaarheid: ‘Een prachtige presentatie en een uitstekende smaak, een terechte nummer één.’ Jeffrey: ‘Bij Hutten krijg je de kans je ideeën door te ontwikkelen. Daarbij onderzoeken we steeds hoe we ons eten en drinken nog lekkerder en gezonder kunnen maken. We werken daarbij zoveel mogelijk met de producten van ons eigen duurzame huislabel De Guijt.’

Kindermenu Barstensvol Levenslust
Op dag drie was het de beurt aan Eric van Helvoort. Hij bedacht samen met Jeffrey Reijnen het kindermenu Barstensvol Levenslust. ‘We wilden een gezonde variatie op de geijkte combi ‘kip, friet en appelmoes’. Ons menu heeft als basis kippeling van Volwaard kip, gekookte aardappel in de vorm van een eendje en appelcompote zonder suiker. Daarnaast ontwikkelden we een aardappelwafel met diverse groenten erop (o.a. rode biet, courgette, wortel en tomaat) en ‘poedersuiker’ van paprika. En omdat we kinderen wilden laten zien dat verse groenten uit de grond komen, bedachten we ‘het omgevallen bloempotje’. We maakten eetbare aarde van roomkaas en zand van roggebrood. In het omgevallen bloempotje zijn verder een groenteslak en een rauwkosttulp te vinden, net als eetbare viooltjes.’ Het kindermenu sleepte hiermee niet alleen de eerste prijs voor het lekkerste kindermenu van Nederland in de wacht, maar ook de prijs voor het meest gezonde menu.

Huislabel De Guijt
Hutten is continu bezig met vernieuwing op het gebied van eten en drinken en gastvrijheid. Vanuit oprechte aandacht voor gast, beleving en omgeving wil Hutten van buitengewone betekenis zijn. Een van de manieren waarop Hutten dat doet is met haar duurzame huislabel De Guijt, dat inmiddels uit meer dan 1500 producten bestaat. Hutten sourced haar verse producten, zoals groenten, fruit en vlees zelf. Daarvoor werkt zij intensief samen met meer dan twintig lokale boeren en telers.