Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten wint voor vijfde keer in segment At Work GfK Formule Rapport Out of Home

Voor de vijfde keer heeft Hutten in de categorie ‘At Work’ van het GfK Out of Home Formule Rapport gewonnen. “Geweldig nieuws,” aldus Gijsbert Bos, Business Unit Manager Business Catering & Horeca. “We hebben weer een hogere score behaald. Het lukt ons dus om onze gasten te blijven verrassen met onze gastvrijheid, ons eten en drinken én met ons verhaal. We leggen de lat voor onszelf bewust hoog, de waardering van de gasten is de bevestiging dat die inzet loont. En dat alles hebben we te danken aan onze samenwerkers. Zij geven elke dag het beste van zichzelf om van betekenis te zijn voor de gast en opdrachtgever.”

In het jaarlijkse landelijke consumentenonderzoek door onderzoeksbureau GfK hebben dit jaar bijna 6000 gasten hun mening gegeven over food-service formules. Dat doen ze door een waardering te geven voor de zogenaamde 7 G’s: Gemak, Gastvrij, Goedkoop, Genieten, Gezond, Goed geweten en Goed verhaal. Binnen de normering wegen niet alle G’s even zwaar. Zo is in de formule At Work het belang van Genieten en Gezond het grootst. Verder is er binnen de 7 G’s een verdere verdieping op meer dan dertig aspecten. Rob van Tilborg, Account Executive Foodservice bij GfK: “Catering

is altijd een zeer uitdagend segment binnen Out of Home, want waar mensen normaal hun eigen keuzes maken, moeten zij het op hun werk doen met de keuze die hun werkgever voor hen heeft gemaakt. En het lukt jullie nu al jaren om dat heel goed te doen en de gasten te blijven verrassen. Dat komt met name door de kwaliteit die jullie bieden en door steeds met nieuwe producten te komen.” 

Hogere score op alle punten
Met weer een hoger gemiddelde dan vorig jaar, een 6,8 nu tegenover een 6,6 in 2018, staat Hutten dus wederom op de eerste plaats. Op alle 7 G’s ging de score omhoog. Ruime openingstijden en een ruime keuze zorgen voor goede scores binnen ‘Gemak’. Binnen ‘Gezond’ scoren we bovengemiddeld hoog op de hulp die we bieden om gezonde keuzes te maken. Bij ‘Genieten’ springen het frequent opnemen van nieuwe producten in het assortiment en de goede kwaliteit van het eten (bijna een 8!) er net als vorig jaar uit. De vriendelijkheid van het personeel wordt met bijna een 8 beloond binnen het onderdeel ‘Gastvrij’. Op de elementen ‘Goed geweten’ en ‘Goed verhaal’ haalt Hutten hoge scores door duidelijk te communiceren over de oorsprong van producten. En er is een duidelijke waardering voor ons aanbod aan biologische en vegetarische producten en onze inzet voor het welzijn van dieren en mensen wereldwijd. Binnen ‘Goed verhaal’ worden we gewaardeerd om onze bijzondere en ambachtelijke producten en omdat we anders zijn dan andere formules. Gijsbert Bos: “Het is heel mooi om te zien hoe onze inzet op vitaliteit en duurzaamheid dus echt wordt gezien en gewaardeerd door onze gasten. Dat we bijvoorbeeld hoog scoren op de hulp die we bieden bij het maken van gezonde keuzes en op het gebied van ons duurzame productaanbod. En natuurlijk dat hoge cijfer voor de vriendelijkheid van onze samenwerkers. Gastvrijheid zit in ons dna zeg ik wel eens, daar blijkt nu maar weer. Ik ben echt heel trots.”

Opzet onderzoek
Zes jaar geleden werd de categorie 'At Work' toegevoegd aan de Formule Awards en Hutten wist de eerste prijs drie jaar op rij in de wacht te slepen. In 2017 werd de opzet van het onderzoek door GfK aangepast naar de zogenaamde 7 G’s. In dat jaar eindigde Hutten net op een tweede plek, maar vorig jaar waren we weer terug op plek 1. Met gemiddeld een 6,8 staat Hutten op enige afstand van de nummer 2 Vitam (6,5) en de nummer 3 Albron (6,3) uit het segment ‘At Work’. Net als voorgaande jaren heeft onderzoeksbureau GfK het grootschalige onderzoek uitgevoerd naar de waardering door de gasten van diverse foodformules binnen vier segmenten. Het gaat in totaal om gasten van ruim zestig organisaties. Zij beoordelen hun recente bezoek aan deze formules onder andere op basis van de ruim dertig criteria die de 7 G’s bepalen, maar daarnaast worden ook loyaliteitsaspecten, het waarmaken van verwachtingen en NPS-scores inzichtelijk gemaakt. De organisatie met het hoogste overall rapportcijfer op de 7 G's ontvangt de bokaal en mag zich 'Winnaar van het GfK Formule Rapport Out of Home’ binnen zijn segment noemen. Tijdens een roadshow op 27 juni heeft GfK samen met Out.of.Home Shops alle winnaars bezocht om de bokaal uit te reiken. 

Wij willen onze gasten nogmaals heel hartelijk danken voor het geven van hun eerlijke mening! Dankzij hun openhartigheid kunnen wij onze dienstverlening blijven verbeteren.

Wat mogen we voor jou betekenen? Neem eens een kijkje op onze website en bekijk de uitgebreide mogelijkheden voor Business Catering & Horeca. Direct een afspraak maken? Neem dan contact op met mijn collega hanneke.kezer@hutten.eu