Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Inspiratieworkshops It’s all green

Hutten wil haar gasten inspireren om te kiezen voor een vitaal en gevarieerd eetpatroon. Groenten spelen daarin een hele belangrijke rol. Het saladebuffet biedt gasten al veel mogelijkheden om voor meer groente te gaan. Maar er is altijd ruimte voor verbetering en vernieuwing. 

Om onze gasten nog meer te verleiden om groentes te eten, hebben we ons saladebuffetconcept aangepakt. Een grote inspiratiebron op dit gebied is Yotam Ottolenghi, vandaar dat ik ben gevraagd om zijn kookboeken en stijlen samen te vatten en verder onderzoek te doen naar, en te schrijven over culinaire tradities waarbij groenten centraal staan. Dit resulteerde in nieuwe ideeën voor een concept genaamd ‘It’s all green’ dat gebaseerd is op drie smaakstijlen: Mediterraans, Aziatisch en Midden-Oosters. Samen met chef-koks Damien Taylor en Joris Hendriks, de afdeling Concepten & Formules en Marketing & Communicatie hebben we het concept uitgewerkt en zijn we het momenteel aan het uitrollen. Middels een handboek en een aantal workshops nemen we onze collega-samenwerkers mee naar ons nieuwe groenteparadijs en hopen we hen te inspireren. De eerste workshop zit er inmiddels op en was een groot succes.

Drie smaakstijlen, oneindige combinaties
De onderstaande afbeeldingen zijn slechts een handvol van de eindeloze mogelijkheden voor Mediterraanse, Aziatische en Midden-Oosterse salades. Favorieten bij de workshop van deze week waren: warme tomaten- en gerstsalade, Indonesische greens, gehele geroosterde tomaten, een super lemony tabouleh, geroosterde pompoen en gekarameliseerde uien gedrenkt in hummus en bedekt met dikke yoghurt. Ik heb heel veel zin in de volgende workshops. En natuurlijk zal ik hier op ons blog ook regelmatig tips blijven geven hoe je groenten een grotere rol op je bord kunt geven.