Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Je kunt meer van je collega’s leren dan je denkt!

Als regiomedewerker (bij Hutten noemen we dat regiosamenwerker) is geen dag voor mij hetzelfde: de ene dag ben ik aan het koken in een van onze bedrijfsrestaurants en de volgende dag schenk ik koffie op een receptie. Je moet dus van afwisseling houden. Gelukkig doe ik dat en ben ik erg gedreven. De locaties zijn blij dat je er bent, want je vervangt vaak een collega die is uitgevallen door ziekte, vakanties of helpt bij extra drukte op locatie. Voor mezelf zie ik nog een andere grote meerwaarde: door mijn gevarieerde werkzaamheden, kan ik mijn gasten blijven verrassen. Graag vertel ik je meer over mijn werk!

Ik begon in 2009 bij Hutten als regiosamenwerker en verving toen onder andere onze koks en locatieverantwoordelijken van kleine locaties en samenwerkers. Ik was een van de weinige koks die dit deed, omdat er op de locaties toen nog niet zoveel vaste koks werkten. In zeven jaar tijd is er een hoop veranderd binnen Hutten. Er zijn veel locaties bij gekomen en ook de culinaire invulling op de locaties ontwikkelt zich snel. Meer koks, gerechten uit internationale keukens, aandacht voor seizoensgerechten en -producten, à la carte, uitgebreide buffetten... De wensen van de gasten zijn veranderd en ze zijn terecht kritisch op wat er op hun bord ligt. Een simpel broodje gezond is voor veel mensen niet 'spannend' genoeg. Gelukkig zijn wij altijd vooruitstrevend en met de tijd meegegaan. Maatwerk is nog altijd een belangrijk onderdeel. Dat lijkt een vanzelfsprekendheid, maar steeds de verwachtingen van de gasten overtreffen is een hele uitdaging. In mijn functie ervaar ik wat dat betreft dagelijks de voordelen van het werken in de regio.

Uit je comfort zone leer je het meest
Mijn werkgebied bevindt zich in de regio's Tilburg/Breda/Den Bosch, rondom Eindhoven en soms elders in het land. Natuurlijk heb ik er ook wel eens last van dat ik niet in een 'vast' team hoor. Informatie bereikt me soms later dan anderen. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk om up-to-date te blijven, maar dit vind ik soms een gemis. Er zitten gelukkig meer dan genoeg pluspunten aan mijn baan. Wat ik persoonlijk heb geleerd is het snel kunnen schakelen op locatie qua werkwijze, soort gast en team. Je leert jezelf flexibel op te stellen, je open te stellen voor nieuwe dingen en vindingrijk te zoeken naar de juiste oplossingen. Je kunt meer van je collega's leren dan je denkt. En omgekeerd natuurlijk ook. Na verloop van tijd ken je de wensen van de gasten en gaan ze jou herkennen. Ook raak je bekend met de werkwijze van een team op locatie. Daar zitten verschillen in. Ik vind het leuk om te helpen als ik met een 'uitdaging' moet dealen die ik al eerder op een andere locatie aantrof. Of dit nu iets is op culinair of administratief gebied. Mijn dag is geslaagd als ik echt van betekenis heb kunnen zijn. Zowel voor de locatie, maar zeker voor de gast!

Inspiratie op locatie
Qua inspiratie doet Hutten ook veel. Zo zijn er trainingen die op locatie worden gegeven zoals workshops saladebar en koude en warme broodjes maken. Deze worden in verschillende regio's georganiseerd zodat iedereen hierbij aan kan sluiten. We leren hier allemaal van en het is fijn dat we deze ideeën meteen in de praktijk kunnen brengen. De tips en tricks delen we onderling ook op ons sociale intranet Mijn Hutten.

Het is elke week weer spannend om je persoonlijke rooster te openen: waar gaat de reis volgende week naartoe? Het is veel schakelen, maar niet alleen voor mij! Ik heb ook veel bewondering voor mijn collega's van de afdeling planning. De uitvragen van de locaties, speciale wensen, voorkeuren van de opdrachtgevers... De planners hebben er hun handen vol aan om dit in goede banen te leiden. Ik vind het echt knap dat ze het toch steeds weer voor elkaar krijgen. Soms gebeurt het dat je in de ochtend nog een telefoontje krijgt om een andere locatie te assisteren, dat maakt mijn werk zeker niet saai. Eigenlijk zou iedereen binnen onze bedrijfscatering dit eens voor een paar maanden moeten doen om zelf de voordelen te ervaren. Ik kan het je alleen maar aanraden!