Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Kids maken kennis met Hutten

We geven iedereen graag een kijkje in onze keuken. Rondleidingen, presentaties en workshops zijn bij Hutten dan ook dagelijkse kost. Afgelopen week ontvingen we bij uitzondering een wel heel bijzonder publiek: kinderen uit groep 1 en 2 van de Bernardusschool uit Best kwamen bij Hutten meer leren over gezonde voeding. Wat is nou gezonde voeding en wat weten de kids er al van? Jan-Willem Oomen en Roberto Arts vermaakten hen met een korte bijeenkomst en een rondleiding door de keuken en de bakkerij.

Als eerste testten Jan-Willem en Roberto de kennis van de kinderen. Groente is gezond. Daar waren de kids het unaniem over eens. “Kaki's zijn ook gezond," riep een van hen, waarop Jan-Willem vroeg: “Wat zijn kaki's?" Het was niet alleen voor de kids een leerzame ochtend dus… Maar wat zijn nu ongezonde producten? “Snoep, want daar zit suiker in," werd er al snel geroepen. Dat suiker een ongezond product is, wisten de kinderen allemaal: “Mijn papa eet heel veel suiker op zijn brood. Wij zeggen altijd dat het slecht is, maar hij doet het toch. Hij luistert niet zo goed." We bieden bij dezen deze papa een leuke en leerzame rondleiding aan!

Hoe maak je vlees?
De kinderen mochten al hun vragen stellen. Die hadden ze samen met de juf al op school voorbereid. “Hoe maak je vlees?", vroeg een jongen. De mannen keken elkaar verbijsterd aan. Roberto nam de uitdaging aan en probeerde het uit te leggen aan de kinderen. Een van hen was benieuwd hoe smeerkaas gemaakt werd, haar lievelingseten. Haar buurjongen kon haar daarbij helpen. “Van kaas," riep de jongen, “Dat is toch makkelijk!" Naast vragen over het eten waren de kinderen ook geïnteresseerd in het gebouw: “Waar is de vrieskist?" en “Is er ook een speeltuin?"

Koekjes zonder suiker
Na de bijeenkomst was het tijd voor de rondleiding. Bij de afdeling Decor, de bakkerij en de keuken kregen de kinderen uitleg van onze samenwerkers. Kok Henri van den Einden vertelde dat we elke dag vers koken in de grote ambachtelijke keuken. De bakkerij was overduidelijk erg interessant. Met de neuzen tegen het raam, stonden de kinderen te kijken hoe de bakker koekjes aan het maken was. Die koekjes wilden ze wel eens proeven. Gelukkig kwam bakker René van den Broek hen uitleg geven over de bakkerij en de koekjes (onder andere varianten zonder suiker) die we daar bakken. Dat zonder suiker was wel een dingetje. Een van de jongens geloofde echt niet dat een koekje zonder suiker lekker kan zijn. Hij mocht dan ook als eerste proeven. Gelukkig bleek de koek in de smaak te vallen: “Toch wel lekker," beaamde hij. Daarna mochten de kinderen natuurlijk allemaal een koekje proeven. Als afsluiter van de ochtend kregen ze nog een lekkere appel of mandarijn mee voor onderweg.

Wil jij ook eens een rondleiding bij Hutten? Kijk dan eens hier voor de mogelijkheden.