Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Kookles voor medewerkers CZ

Als chef de cuisine van CZ heb ik vanaf de opening goed geproefd wat onze gasten graag willen en welke methodes we daarvoor kunnen gebruiken. Zo kunnen we kooklessen en workshops geven in diverse soorten en maten en ook nog eens voor verschillende zakelijke toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan twee afdelingen die samen moeten gaan werken. En dat werkt super goed! In december mocht ik weer een mooie kookles verzorgen voor het facilitaire team van CZ.

Bij deze kookles had ik een wedstrijdelement ingelast door middel van de beoordeling door de groep zelf en onze koks. We keken onder andere naar de presentatie, tijd, smaak et cetera. Uit ervaring blijkt dat iedereen zo wordt uitgedaagd om het mooiste, beste en lekkerste gerecht te maken.

De invulling van elke workshop wordt eerst altijd persoonlijk besproken: hoe, wat, waar, met wie enzovoort. Daarna stel ik het menu samen. Een goede professionele begeleiding tijdens de kookles is erg voornaam, want ook de gasten kunnen een foutje maken. En dat is niet erg, want het gaat ook om leermomenten. Dus je moet foutjes voor zijn of de gast deze zelf laten corrigeren. Ook deze keer deed iedereen dus enorm zijn best om een topprestatie neer te zetten, heel leuk om te zien. De winnende groep kreeg mooie shakers van Jamie Oliver.

Intern gaan deze activiteiten van mond tot mond en in 2016 staat er inmiddels al weer een aantal kooklessen op de planning. Ik kijk ernaar uit om samen met de gasten ook dan mooie creaties te maken.

Lijkt het jou wat? Een kookles of workshop van een van onze koks? Spreek onze locatieverantwoordelijke van jouw bedrijfsrestaurant er eens op aan en informeer naar de mogelijkheden. We inspireren je graag!