Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Heel Veel Soeps afb hashcc886a940578aee6

Lancering Heel Veel Soeps!

De Verspillingsfabriek lanceert Heel Veel Soeps. Daarmee geef je een pakket vol smaakvolle soepen aan mensen die je lief zijn en je iets goeds toewenst. En minstens zo belangrijk: je gaat verspilling tegen,steunt er boeren en de Voedselbank mee. Juist zij hebben deze steun nu keihard nodig. Want boeren en versnijders raken hun producten nu moeilijk kwijt. De Verspillingsfabriek betaalt hen een eerlijke prijs, maakt er heel veel soeps van en met elk pakket dat je weggeeft, schenk je automatisch een zak soep aan De Voedselbank.  

De coronacrisis hakt er flink in. Iedereen in Nederland zet zich in om zo goed en zo kwaad als het gaat er elke dag het beste van te maken. Wat een veerkracht, een doorzettingsvermogen en creativiteit hebben wij als volk. Ook in deze roerige tijden, is er veel goeds. En dat wenst De Verspillingsfabriek iedereen toe. “Als je missie is om voedselverspilling de wereld uit te helpen, is het natuurlijk hartverscheurend om te zien dat niet alleen reststromen, maar ook gewone oogsten nu verloren dreigen te gaan”, aldus Bob Hutten, initiatiefnemer van De Verspillingsfabriek. “Wij willen niets liever dan onze leveranciers en de boeren helpen. Neem de groenten van onze versnijders: de kopjes en kontjes van de tomaten, de te kleine schijfjes champignons en snijresten van uien. Maar door het wegvallen van orders, staat de productie in onze fabriek nu op een zeer laag pitje. Normaal gesproken leveren wij namelijk voornamelijk aan cateraars, horeca, leisure en hotelketens. Voor onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt is dat extra vervelend. Werk geeft hen veel eigenwaarde. En ook wij zien het schrijnende tekort aan aanvoer van eten bij de Voedselbank. Dit alles bracht ons op het idee van Heel Veel Soeps: iedereen kan in deze tijd wel wat goeds gebruiken. Ik hoop echt van harte dat mensen massaal onze soep gaan doneren. Straks komen er meer boeren in de problemen met hun oogsten. Hoe meer mensen ons helpen, hoe meer boeren wij weer kunnen helpen en hoe meer soep de Voedselbank krijgt. En onze medewerkers zijn je dankbaar, want zij blijven lekker aan de slag.”  

Voor consumenten én bedrijven
Heel Veel Soeps is er voor consumenten en bedrijven. Het bestellen gaat eenvoudig op www.heelveelsoeps.nl. Degene voor wie jij een pakket bestelt, ontvangt vijf heerlijke soepen thuis, voorzien van een persoonlijke boodschap. De zesde zak gaat automatisch naar de Voedselbank. Bob Hutten: “Ook bedrijven en organisaties kunnen meedoen. Om de thuiswerkers en doorwerkers een hart onder de riem te steken of je relaties of leveranciers te laten weten dat je aan ze denkt. Zij kunnen ervoor kiezen om de zesde zak ook aan een ander goed doel te schenken, bijvoorbeeld een lokaal initiatief.”   

Hulp van Heldergroen
Met Heel Veel Soeps treedt De Verspillingsfabriek direct in contact met de consument. Bij de lancering kregen ze ondersteuning van reclamebureau Heldergroen, dat grote merken groen en groene merken groot maakt met impactvolle campagnes. Sander Veenendaal, founder van Heldergroen: “Het is een ouderwetse feel-good-campagne: positief, luchtig van toon, empathisch en deelbaar. Echt een steuntje in de rug én tegelijkertijd ook onderdeel van de creatieve, sympathieke manier waarop mensen kunnen reageren op snel veranderende en levensingrijpende tijden. Schouders eronder en gaan.” 

Schenk ook veel soeps
Elk pakket Heel Veel Soeps bevat een zak klassieke uiensoep, twee zakken champignon crèmesoep en twee zakken tomaten paprikasoep. De soepen uit De Verspillingsfabriek worden gemaakt met verse ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen. Zorg voor elkaar, help de hele soepketen en bestel een pakket voor twintig euro op www.heelveelsoeps.nl.  

Heel veel soeps, geef het door!