Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Meer power uit je portie (1)

'Chili doet Suprise-ei en Happy Meal in de ban' en 'Nederland Europees kampioen suikerhoudende drankconsumptie'. Twee willekeurige nieuwsberichten van de afgelopen week. Gezond eten en drinken staan volop in de belangstelling. Bij Hutten zijn we er al jaren mee bezig. Zo willen we de toegevoegde suiker in onze producten in 2017 met de helft hebben teruggebracht ten opzichte van 2014 en werken we aan recepturen met minder zout en vet. Dat doen we niet zomaar, we zijn ervan overtuigd dat gezond eten en drinken bijdragen aan de vitaliteit van mensen en dus ook van onze gasten. Maar wat is dan gezond? En hoe weten we dat? We nemen je de komende weken mee in onze visie hierop. Vandaag deel 1!

We willen mensen helpen een gezonde keuze te maken, zodat ze lekker kunnen werken zonder energiedips of sneller herstellen na een ziekte. Onze visie is gebaseerd op de laatste inzichten uit de voedingswetenschap. Samen met Stichting Voeding Leeft hebben we voedingsadviezen samengesteld op basis van die inzichten. Ze vormen het uitgangspunt voor onze koks bij het ontwikkelen van recepten. Deze visie is erop gebaseerd dat onze genen en onze stofwisseling geëvolueerd zijn over een periode van miljoenen jaren. Door veranderingen in de voedingswereld is er een mismatch ontstaan tussen wat de meeste mensen eten en de genen die we van onze voorouders hebben meegekregen. Zo consumeren we meer zuivel en granen en eten we meer bewerkt voedsel door de industriële productie. Het gevolg is dat er wereldwijd een sterke toename van welvaartsziekten is, waarin voeding een belangrijk aandeel heeft: hart- en vaatziekten, suikerziekte, hoge bloeddruk en obesitas. We moeten terug naar de basis en meer eten zoals onze voorouders: zo onbewerkt en vers mogelijk. Dat helpt je lijf. Je voelt je energieker, fitter en vitaler. Binnen ons eigen De Guijt-label werken we met producten die altijd minder zout, minder suiker en de betere vetten bevatten dan een gelijksoortige variant. Ook bevatten deze producten geen kunstmatige kleur- en geurstoffen en schadelijke E-nummers.

Deze visie vormt de basis van waaruit wij onze culinaire dienstverlening, samen met onze opdrachtgevers, vormgeven in onze bedrijfsrestaurants en voor de verschillende vitaliteitsprogramma's van Hutten. Wil je meer weten over Hutten Bedrijfscatering? Neem gerust contact met ons op!

In de film die we voor De Guijt hebben gemaakt, kom je meer te weten over onze filosofie en onze boeren. Volgende keer besteed ik aandacht aan het belang van vers en onbewerkt eten.

Nieuwsgierig wat de vitaliteitsprogramma's van Hutten inhouden? Kijk op de website: vitaliteitskaart.hutten.eu of food-challenge.nl.