Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

​Mijn succesvolle ervaring met de pilot Eet je Vitaal

Een klein halfjaar geleden kreeg ik de kans mee te doen aan het groepsprogramma Eet je Vitaal, een initiatief van Agrifood Capital, Voeding Leeft, Blauwrijk, Rabobank Uden Veghel, Brabant Zorg en Hutten. Het doel van dit programma is te werken aan je totale vitaliteit, gewichtsverlies is een prettige bijkomstigheid. Na een switch van een fysiek actieve baan naar een kantoorfunctie kwamen de kilo's er langzaam aan en ik vond dat er iets moest gebeuren. Het programma legt de focus op wat je wel mag en niet zozeer op wat niet mag. Dat in combinatie met de aandacht voor beweging en je psyche maken het tot een succesvolle aanpak die voor iedereen geschikt is. In het filmpje vertel ik er meer over.


Over Eet je Vitaal
Medewerkers van Rabobank Uden Veghel, Brabant Zorg en Hutten konden zich vrijwillig aanmelden voor de pilot van Eet je Vitaal. Vijf maanden lang gingen ze aan de slag met hun vitaliteit. Ze meldden zich aan omdat ze iets aan hun gewicht wilden doen (81%), meer energie wilden hebben/zich fitter wilden voelen (63%) en gezonder wilden eten (19%). Alle deelnemers hebben al eerder geprobeerd af te vallen door middel van een dieet (68,8%) en/of beweging (56,3%).

Geen energiedips meer
Je vitaal voelen begint in dit programma bij anders eten. Maar vitaliteit is meer dan voeding en dus worden ook andere aspecten meegenomen, zoals leefstijl en zingeving. Een enthousiast team van deskundigen heeft de deelnemers begeleid. De voorlopige resultaten laten zien dat de deelnemers gemiddeld 4 kg gewicht verloren, 7 cm tailleomvang en een lager BMI hadden (-1,2). Hiermee valt de groep niet meer in 'obees', maar in 'bijna overgewicht'. Het resultaat van de verloren kilo's en de afgenomen lichaamsomvang is dat de werknemers ook echt meer energie hebben. Voor deelname aan Eet je Vitaal had 81% van hen regelmatig last van energiedips op verschillende momenten per dag. Na Eet je Vitaal was dat percentage gedaald tot 46%.

Weer hardlopen
Zelf merk ik ook de voordelen. Ik durf weer te hardlopen, iets wat ik lange tijd niet heb gedaan, omdat ik bang was voor blessures. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen dit aan te pakken bij mezelf en ik weet dat ook de anderen erg enthousiast zijn. Met name over de verandering in mindset en de manier waarop ze nu voeding en leefstijl beleven. De betrokken partijen gaan het programma in 2017 verder ontwikkelen en uitrollen. Iets wat ik met belangstelling zal volgen.

Wil je meer weten over Eet je Vitaal, neem dan contact op met Kevin Renirie via kevin.renirie@foodsquad.nl.