Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 01 hashb92562427699a28f

Miles zit helemaal op zijn plek bij Hutten

‘Smiles’ wordt hij genoemd door zijn collega-samenwerkers in de keuken op het Hutten Culinair Centrum in Veghel. “Dat komt omdat ik altijd vrolijk ben, ik ben nooit chagrijnig of boos,” zegt Miles den Ouden. Nadat hij via Prins Heerlijk zijn diploma tot kok niveau 2 behaalde, werkt hij sinds november 2016 bij Hutten. Het afgelopen jaar hebben we Miles zien groeien en dat ziet ook zijn persoonlijk begeleider Anne van Zeeland: “Door het veilige werkklimaat en de kansen die hij kreeg zich te ontwikkelen, heeft Miles zichzelf gevonden. Hij zit hier echt op zijn plek.”

Miles heeft wat we noemen een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij heeft een vorm van autisme. “Door de hulp die ik heb gekregen, gaat het steeds beter met me. Ik woon nu zelfstandig via een woning van Prins Heerlijk. “Bij Prins Heerlijk kunnen jongeren met leerproblemen of een beperking al werkend een vak leren en een mbo-opleiding volgen in de horeca, detailhandel of zorg. Het doel is dat ze volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij en trots zijn op zichzelf en hun werk,” legt Anne uit. “Sinds drie jaar is onze begeleiding uitgebreid met wonen. Miles was een van de eersten die deelnam aan dit project. Inmiddels woont Miles zelfstandig in een appartement van Prins Heerlijk. Ik begeleid hem hierin, zodat Miles zich prettig blijft voelen en zich mogelijk nog verder kan ontplooien in zijn ontwikkeling. Bij Hutten heb ik contact met Jos van Delft, de adviseur Inclusiviteit. Hij is de jobcoach van Miles. We zien allemaal dat Miles zulke mooie stappen heeft gezet. Hij heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen en is ook socialer geworden. Hij kan zich beter uiten dan voorheen en neemt het initiatief om zelf dingen voor mensen te doen. Ik kan niet anders dan concluderen dat dit mede komt door zijn werk bij Hutten. De structuur, de duidelijkheid en de terugkerende werkzaamheden helpen Miles. Samen met zijn ouders ben ik zelfs op bezoek bij Hutten geweest en heb ik een rondleiding gekregen, heel bijzonder.”

Duidelijke structuur
Miles beaamt dat regelmaat voor hem belangrijk is. “Daar houden ze goed rekening mee. Te veel drukte en te veel veranderingen vind ik niet prettig. Op de werkvloer begeleidt Niek Smits me.” Niek is sous-chef in de koude keuken bij Hutten en werkte eerder bij Stichting Robin Hood. Deze stichting was gespecialiseerd in het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Een structuur met duidelijke kaders is belangrijk voor Miles,” legt Niek uit. “Dat betekent duidelijk communiceren over werkdagen, tijden en pauzes. En ook dat hij bewust naast iemand ingepland wordt die hem goed kan begeleiden. Iemand met ervaring, zodat hij niet te veel druk ervaart. Miles heeft zelf een mail gestuurd om hier te solliciteren. Pas toen hij vroeg of zijn begeleider mee mocht naar het sollicitatiegesprek wist ik van zijn afstand tot de arbeidsmarkt. Het tekent Miles en zijn doorzettingsvermogen om te willen groeien. Het feit dat hij nu zelfstandig woont zegt ook wel wat. En het is heerlijk werken met Miles, hij is echt altijd vrolijk.”

De hapjes zijn favoriet
Voor Miles blijft de koude keuken het leukste om in te werken: “Ik sta vaak bij de hapjes en de salades. Ik vind het een uitdaging om de hapjes precies hetzelfde te maken en dat lukt heel goed. Soms werk ik ook mee in De Verspillingsfabriek of de bakkerij. In mijn vrije tijd vind ik het ook leuk om te bakken. Taart of cake bijvoorbeeld. Ook kook ik graag voor mensen. Ik vind Indonesisch eten het lekkerste, misschien komt dat omdat ik zelf half Indonesisch ben. Wat de toekomst mij verder nog brengt weet ik niet, nu gaat het goed en heb ik fijn werk; dat zien we dan wel weer!”

Hutten streeft ernaar dat in 2020 10% van haar samenwerkers een afstand heeft tot de arbeidsmarkt, niet om te voldoen aan een quotum. Maar omdat we erin geloven dat iedereen talenten heeft en je je van waarde voelt als je een baan hebt. Je mag meedoen, je telt mee. Zo willen wij van betekenis zijn. Wilt u in contact komen met mij, mail of bel me dan gerust (06-54276986).