Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Nieuw bedrijfsrestaurant bij Koppert Cress serveert gratis gezonde lunch

Een gedurfde zet van Rob Baan van Koppert Cress. De ondernemer in cressen biedt zijn medewerkers elke dag een gratis menu aan. Mag niet van de Belastingdienst, maar die zijn welkom om met Baan te sparren over de regelgeving. Want waarom bescherm je je mensen met veiligheidsschoenen en – kleding en mag je niet investeren in het meest belangrijke, namelijk de inwendige mens? Baan: “Voeding is de basis voor een goede gezondheid. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Hutten onze partner zou worden in ons streven het gezondste bedrijfsrestaurant van Nederland te realiseren.”

Het restaurant van Koppert Cress is al een maand in gebruik, maar dinsdag 6 december werd 'Rob & Bob Fair Food' officieel geopend door de naamgevers Rob Baan en Bob Hutten. In het restaurant wordt het aangeboden menu samengesteld volgens de principes van Dutch Cuisine, waarin onder andere de 80/20 regel wordt toegepast: 80 % groenten en 20 % vlees of vis. Daarnaast is er extra aandacht besteed aan de groeninrichting van het restaurant, die naast de gezonde voeding gaat bijdragen aan een gezonde werkomgeving

Toevoegen aan de gezondheid
Bob Hutten: “Vitaliteit, voedingswaarde en smaak zijn sleutelwoorden als het gaat om beter en gezonder leven. Met de producten van ons huislabel De Guijt hebben we een grote ambitie die onder andere gericht is op minder suiker, zout en het gebruik van betere vetten. Koppert Cress en Hutten vinden elkaar in die drive om echt iets toe te voegen aan de gezondheid van mensen. Het is dan fantastisch dat je in deze context de ruimte krijgt om te laten zien wat je kunt. In de contractcatering kiezen mensen vaak voor het bestaande. Dat is hier losgelaten. En dan moet er een nieuwe manier van eten en drinken ontstaan. Wij blijven het komende jaar werken aan die nieuwe balans, waarbij we de ontwikkelingen in de voedingswetenschap zullen volgen.” .

Zonder zout
Geen broodje kaas dus, maar wat dan wel? De medewerkers krijgen dagelijks een keuzemaaltijd aangeboden, waarin minstens 150 gram groenten is verwerkt. Chef-kok Robert van Kruijssen: “Salades worden verrijkt met bijvoorbeeld bonen, linzen, kikkererwten of volkoren pasta's. Sowieso is al het graan volkoren. Een broodje moet belegd zijn met minimaal 150 gram groente. Die hoeveelheid is de helft van de dagelijkse behoefte en de norm bij alle recepturen. Bij de soepen maken we gebruik van volwaardige groentepuree. En we gebruiken geen zout en geen suiker, maar de prachtige cressen als smaakmaker.” Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten.

Benieuwd naar wat we kunnen betekenen in jouw restaurant? Wij ook! Neem dus gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.