Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Nieuw uit onze bakkerij: bonbons met funky designs

Als partijkok bij Hutten koesterde ik de wens om mijn grootste hobby ook op mijn werk te kunnen uitvoeren: speciale bonbons maken. Thuis experimenteer ik al jaren met de meest kleurrijke creaties. Met de komst van een nieuwe chocolademachine in onze bakkerij komt deze droom uit. Inmiddels heb ik vijf nieuwe creaties ontwikkeld. Stuk voor stuk smaaksensaties met een strakke uitstraling en stabiele kwaliteit.

Bij het maken van bonbons is een stabiele kwaliteit essentieel. De nieuwe machine tableert de chocolade voor me. Hij haalt de slechte kristallen eruit en brengt de chocolade op de juiste temperatuur om te verwerken. Daardoor glimt de bonbon uiteindelijk mooi en hardt hij mooi uit. Met de komst van de nieuwe machine zijn we een nieuwe weg ingeslagen. Funky en kleurrijke designs, verrassende smaken en een stabiel product maken staan daarbij centraal.

Vijf verrassende smaken
Inmiddels heb ik dus vijf nieuwe bonbons ontwikkeld: een met een gel van fruit gecombineerd met baileys en witte chocolade, een met limoncello en witte chocolade, een met fruitgel met vanille en melkchocolade, een met baileys, vanille en witte chocolade en als laatste een bonbon met earl grey. Voor die laatste laat ik de thee op lage temperatuur infuseren in room, zodat de smaak heel subtiel naar boven komt. Zelfs als je geen liefhebber bent van earl grey-thee vind je deze lekker. Heb ik al van meerdere mensen gehoord.   

Ambachtelijk werken loont
Ik houd van deze ambachtelijke manier van bonbons maken. Het kost wat meer tijd, maar het eindresultaat is zoveel beter. Een van mijn bonbons heeft wel elf handelingen nodig. Ideeën doe ik op via social media en ik volg bekende en beginnende patissiers. Door veel te kijken, lezen en evalueren kan ik het resultaat steeds verbeteren. Ik ben er best wel trots op dat ik door mijn doorzettingsvermogen de kans krijg van Hutten om te laten zien wat ik kan en de mogelijkheid heb om door te groeien.

Heb jij ook een passie voor koken of bakken en wil je je vaardigheden blijven verbeteren? Kijk dan eens bij onze vacatures op www.werkenbijhutten.nl