Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Nu in de appstore: Food Challenge app van Hutten

Veel mensen willen het echt: een vitale levensstijl en barstensvol energie de dag door. Maar waarom is het dan zo lastig om een gezonde leefstijl aan te nemen en vol te houden? Kennis over voeding blijkt een belangrijke rol te spelen. Met dat gegeven zijn innovatiecentrum Foodsquad, Hutten, Addam en EMTÉ Supermarkten een tijd geleden aan de slag gegaan. Het resultaat is de Food Challenge app. Een hele praktische app waarmee je zelf kunt ervaren wat het effect is van voeding op jouw vitaliteit. In de app vind je vijf challenges. Elke challenge daagt je uit om een, twee of drie weken bewuster om te gaan met je voeding. Welke uitdaging ga jij aan?

Met voldoende kennis op zak over wat gezonde voeding is, kun je bewust kiezen. Zo is de Food Challenge app dan ook ingericht. De app is ontwikkeld samen met Addam, een organisatie die tools en programma’s maakt waarmee je op een persoonlijke, leuke en sociale manier veranderingen in je leefstijl kunt doorvoeren om vitaler te worden. Naast het zelf ervaren, krijg je dagelijks een informatief berichtje over voeding op je tijdlijn. Dit helpt je bij het maken van een bewuste keuze. De basis van de app is dus het aangaan van een van de vijf food challenges: Less Meat Challenge, Veggie Challenge, Pure Food Challenge, No Sugar Challenge en de Fiber Challenge. In de challenges staat precies wat de bedoeling is. Voorafgaand aan, tijdens en na het voltooien van de challenge krijg je vragen over jouw eetpatroon en vitaliteit. Zo krijg je inzicht in het effect van de uitdaging. Om het je makkelijker te maken krijg je elke dag drie bijpassende en overheerlijke recepten. Deze kun je samen met een boodschappenlijstje downloaden om je maaltijden voor te bereiden. Een challenge kun je alleen, maar ook met anderen doen. Je kunt punten verdienen en degene met de meeste punten wint! Je bedenkt zelf welke beloning je daaraan wilt hangen. Daarnaast kun je elkaars prestaties liken, berichten delen, foto’s uploaden en nog veel meer.

Vijf challenges
Als je de app downloadt, kun je kiezen uit vijf Food Challenges. Met de Less Meat Challenge daag jezelf uit om maximaal 200 gram vlees per week te eten. Met minder vlees krijg je nog steeds voldoende voedingswaarden binnen en draag je een steentje bij aan het klimaat. Bij de Veggie Challenge eet je minimaal 450 gram groenten per dag. Je ontdekt dat dat helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Bij de Pure Food Challenge eet je zoals onze voorouders deden en ervaar je het positieve effect van onbewerkte producten op je vitaliteit. Benieuwd hoe je je voelt bij een eetpatroon vrij van snelle en toegevoegde suikers? Doe dan de No Sugar Challenge. Met de Fiber Challenge eet je je darmen gezond! Met 30 tot 40 gram voedingsvezels op een dag heb je minder trek en is je spijsvertering goed op peil. Het resultaat: meer energie!

Doorontwikkeling app
De lancering van de app is groots gepromoot via het magazine Boodschappen van EMTÉ Supermarkten dat in elke weekend gratis mee te nemen is. Half februari verwachten we ook de resultaten terug van een onderzoek onder het klantenpanel van Sligro en EMTÉ Supermarkten. We zijn erg benieuwd hoe de gebruikers de app ervaren. Welke challenges lopen goed, moeten we recepten aanpassen, is er behoefte aan meer recepten? Ook enkele bedrijfscateringlocaties van Hutten testen de app uit. We verzamelen alle feedback zodat we de app steeds gebruiksvriendelijker en slimmer kunnen maken.

Wil jij meteen aan de slag met de Food Challenge app. Download hem dan nu via de Google Play Store of de Apple Store.

De Food Challenge app is mede tot standgekomen met subsidie van:

logo_039_s_opzuid_2017.png?hash=8a658e8a51081fa1