Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

OverLekker, dat is meer smaak met minder waste!

Hutten brengt, in samenwerking met supermarktketen Plus, 'OverLekker' op de markt: versproducten gemaakt van extra rijpe producten, op ambachtelijke wijze geproduceerd. En met maar één doel: smaak! Huisgemaakte, eerlijke producten, zonder toevoegingen. De extra rijpe producten komen gewoon uit de supermarkt. Ze zijn niet meer geschikt voor verkoop aan de consument, maar des te meer om er iets lekkers van te maken. Voor dit traject heeft Hutten een aparte productieruimte ingericht waar enkel producten van OverLekker worden bereid. Deze productie staat los van de andere productiestromen in het bedrijf.

Het idee voor OverLekker kwam van twee Plus-ondernemers die dagelijks zagen hoeveel goede producten zij gedwongen moesten weggooien. Producten die verwerkt kunnen worden tot een ander eindproduct dan bijvoorbeeld alleen veevoer... juist omdat ze extra rijp zijn en meer smaak bevatten! Samen met Hutten en Wageningen Universiteit voerde Plus een haalbaarheidsonderzoek uit. Hutten start op 1 mei 2015 in dertien Plus-filialen in de regio Rotterdam met twee producten: tomatensoep en tomatensaus. In een later stadium wordt opgeschaald in enerzijds productaanbod en anderzijds Plus-filialen.

Voor Hutten is haar merk OverLekker een fysieke vertaling van haar gedachtengoed: bijdragen aan een beter, leuker, gezonder, lekkerder, eerlijker en duurzamer leven. Met OverLekker maken we een product dat écht smaak heeft en dringen we tegelijkertijd het percentage waste terug door gebruik te maken van producten uit supermarkten. We willen de consument laten ervaren wat de intrinsieke smaken van bepaalde producten zijn. Door allerlei toevoegingen is het smakenpalet van de consument vervlakt en OverLekker brengt deze smaken terug.

Alle producten van OverLekker zijn versproducten en daardoor behouden we die echte, volle smaak. De tomatensoep bestaat voor 75% uit tomaten, ui en wortel. Geen toegevoegde suikers of bindmiddelen. De tomatensaus bestaat zelfs voor 96% uit tomaten en uien; een pure saus met een krachtige tomatensmaak.

Proef de producten zelf en ervaar de smaak van OverLekker!

Radio 1 Journaal

Beluister hier het gehele fragment over OverLekker op het NOS Radio 1 Journaal (vanaf 42.45 minuut).