Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Pantein laat wensen bewoners Castella uitkomen

Wat een mooi initiatief van welzijnsbemiddelaar Pantein regio Cuijk! Ter gelegenheid van de officiële opening van het nieuwbouwcomplex Castella in de wijk Cuijkse Cantheelen startte Pantein een wensactie voor haar bewoners. Zij konden hun wens op een kaartje invullen en in een speciale wensboom hangen. Mede door de inzet van inwoners en bedrijven in de regio konden op vrijdag 15 april, op de grote Cuijkse Vervul een Wens Dag, de eerste wensen worden vervuld.

Ouderen zijn vaak niet meer in staat om hun eigen wens te organiseren. Dit was de achterliggende gedachte voor het opzetten van deze actie. Vijfendertig bewoners gaven gehoor aan de oproep en hingen hun wens in de wensenboom bij de entree van het restaurant. Pantein verzamelde ze op haar website en deed een oproep aan inwoners en bedrijven om een handje te helpen bij het vervullen van de wensen. Op vrijdag 15 april gingen de eerste wensen in vervulling: een van de bewoners ging die dag paardrijden, liggend op een huifbed. Een andere bracht een bezoekje aan het crematorium in Beuningen, waar de as van haar echtgenoot is uitgestrooid. Een cliënt bezocht zijn schoonzus en zwager in Middelaar en een andere maakte een tochtje naar de kapel in Haps. Ook onze chef-kok Rik van Kempen van Brasserie De Poorten (gevestigd in Cuijkse Cantheelen) ging met een van de bewoners op pad. Hij bezocht samen met een trouwe fan een voetbalwedstrijd van NEC in Nijmegen. Rik: “Via Pantein en sponsors hebben we VIP-kaarten en een taxibusje geregeld. Zo konden we de wedstrijd vanuit een skybox bekijken. Deze meneer is een echte NEC-supporter, maar was al tien jaar niet meer in het stadion geweest. Hij vond het geweldig en de dik verdiende overwinning op Cambuur hoorde daar natuurlijk bij!"

Ook in de maanden mei en juni gaan er nog wensen van diverse bewoners in vervulling, waaronder boottochtjes naar verschillende bestemmingen, een bezoek aan Den Bosch en een zomerconcert van Harmonie Gaudette in Domino voor alle bewoners van Castella. De enthousiaste inzet van medewerkers en vrijwilligers van Castella, inwoners uit de regio en bedrijven speelt hier een belangrijke rol in. Samen bezorgen zij de bewoners van Castella de dag van hun leven.

Maak hier kennis met Brasserie De Poorten en het lekkere lentemenu van Rik en zijn collega's.

Fotografie: Ed van Alem