Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Proef de toekomst op de Horecava

Op de Horecava 2017 lanceert Hutten in samenwerking met de Rai en een aantal geweldige deelnemers de No Waste Village, een eigen hal vol oplossingen over foodwaste en circulariteit. Bij de No Waste Village krijgen horeca-ondernemers tips hoe ze slim kunnen besparen en geld kunnen verdienen door hun waste aan te pakken. De initiatiefnemers willen hun kennis delen met de bezoekers en zo bewustwording rond het thema voedselverspilling creëren. Bij de No Waste Village is ook genoeg te proeven en er zijn praktische oplossingen voor voedselverspilling te zien. Zoals circulaire oplossingen waarbij afval als grondstof wordt gebruikt voor nieuwe producten.

Op het plein ontvangen bezoekers een 'bankbiljet' dat ze kunnen inwisselen voor een advies op maat van de Waste Watchers of om een van de circulaire producten aan te schaffen. En natuurlijk valt er genoeg te proeven: pieperbier in de foodtruck van InStock, soep van reststromen groente uit De Verspillingsfabriek, Brouwbrood dat gemaakt wordt van bierrestanten of een snack van Gro. Deze laatste wordt gemaakt van oesterzwammen die groeiden op koffiedik. Datzelfde koffiedik is de grondstof voor de zeepjes van Wearebeeblue, dat ook sinaasappelschillen gebruikt om zeep van te maken.

Slimme oplossingen
Verder zijn er slimme oplossingen te zien zoals Ecocreation (duurzame verpakkingen en composteren), Made Blue (compensatie waterverbruik), The Odds (apps voor telers en restaurants tegen verspilling), True Tast Ventures (duurzaamheidsmeter), RAI ketchup (gemaakt van overschotten tomaten van Kwekerij Osdorp) en Yespers (Granola met fruit uit De Verspillingsfabriek). Uiteraard gaan de deelnemers van de No Waste Village ook aan de slag met hun eigen swill (voedselresten). En er rijden over de beurs karretjes waarmee swill van andere standhouders wordt opgehaald. Op het plein staat daarvoor een grote composteermachine van Ecocreation die alles tot compost verwerkt.

Over Horecava
Kom jij ook de toekomst proeven op de Horecava? Deze grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam. Meer informatie vind je op www.horecava.nl.