Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Rabobank en Natuur & Milieu beginnen campagne tegen voedselverspilling

Rabobank en Natuur & Milieu zijn op donderdag 20 oktober een samenwerking begonnen om mensen te informeren over de mogelijkheden om voedselverspilling tegen te gaan, hen oplossingen aan te reiken en te helpen deze uit te proberen. Zo willen beide partijen ervoor zorgen dat meer mensen minder voedsel verspillen. De aftrap vond plaats bij De Verspillingsfabriek. Tijdens de campagne speelt de Barstensvol-soep van De Verspillingsfabriek als icoon van een vernieuwende oplossing een belangrijke rol!

De campagne startte met de presentatie van de Verspillingsbox, een Gered-Goed Box met daarin de Barstensvol tomatensoep. De directeuren van Rabobank en Natuur & Milieu Wiebe Draaier en Tjerk Wagenaar presenteerden de Gered-Goedbox. Een doos vol gave producten en recepten waarmee voedselverspilling geen kans krijgt. Producten die gemaakt worden van restgroente en fruit bijvoorbeeld, maar ook producten die juist handig in te zetten zijn om van je restjes weer een volwaardige maaltijd te maken. Daarbij worden recepten geleverd die ervoor zorgen dat alles wat je in huis haalt om het gerecht te maken, op verschillende manieren wordt gebruikt in meerdere recepten. Zo zorg je ervoor dat je met niks blijft zitten en benut je de volledige waarde van je voedsel.

Op de website van Natuur & Milieu staan meer tips en vind je recepten om minder voedsel te verspillen en kunnen slimme oplossingen worden geprobeerd of besteld.

En voor meer informatie over de landelijke campagne van Rabobank en Natuur & Milieu, bezoek dan de website van De Verspillingsfabriek of innovatief centrum THREE-SIXTY.