Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Royal HaskoningDHV kiest voor Hutten

Royal HaskoningDHV heeft Hutten als nieuwe partner gecontracteerd voor de culinaire dienstverlening op zes van haar locaties. Met ingang van 1 april 2014 kunnen de medewerkers van deze locaties in hun bedrijfsrestaurant terecht voor verse en gezonde producten, onder andere van het duurzame huislabel De Guijt. De organisaties vinden elkaar, ieder vanuit haar eigen specialisme, in een duidelijke visie op en ambitie voor duurzaamheid.

Royal HaskoningDHV is een internationaal advies- en ingenieursbureau dat samen met haar klanten werkt aan oplossingen voor een duurzamere samenleving. In het kader van duurzaam ondernemen is het bedrijf dan ook kritisch bij de selectie van haar eigen leveranciers. Hutten heeft met haar huislabel De Guijt niet alleen een duurzaam productassortiment in handen, duurzaamheid staat ook centraal bij de bereiding in het Culinair Centrum in Veghel, bij de verpakking, het vervoer en de continue aandacht voor culinaire innovatie en MVO. Zo heeft Hutten een eigen Innovatie Centrum. Daar wordt, in samenwerking met universiteiten, bedrijven, scholen en overheden gewerkt aan maatschappelijk relevante onderwerpen als voedselverspilling, gezond eetgedrag en specialistische voeding.

Duurzaam telen, verpakken en vervoeren
Het assortiment van De Guijt bestaat inmiddels uit meer dan duizend producten. Voor de groente en het fruit uit het assortiment werkt Hutten bijvoorbeeld samen met 24 lokale boeren en telers. Zij telen hun product op een duurzame wijze. Samen met Hutten hebben zij continu aandacht voor het verbeteren van de voedingswaarde van deze verse producten. De leveranciers leveren de producten van De Guijt vers verpakt in retourkratten aan op het Culinair Centrum in Veghel. Daar vindt geen omverpakking plaats en dat betekent geen of minder afvalstromen. Vanuit Veghel gaan de producten met eigen transport naar de bedrijfscateringlocaties. Bij de locatie is er daardoor minder aan- en afvoer door leveranciers en dat levert weer een besparing op in de totale CO2-uitstoot van het transport.

Gezonde leefstijl
Hutten stimuleert de medewerkers en bezoekers van Royal HaskoningDHV in onder meer Amersfoort, Rotterdam en Nijmegen op verschillende manieren om gezonde en duurzame producten te kiezen. Bijvoorbeeld door informatie over gezondheidseffecten en duurzaamheidskenmerken van haar producten te communiceren. Medewerkers kunnen straks ook een beroep doen op een leefstijlcoach die op de hoogte is van de laatste onderzoeken op het gebied van gezondheids- en duurzaamheidseffecten van voeding. Ook behoren workshops over een verantwoorde leefstijl tot de dienstverlening. Met de keuze voor Hutten integreert en verankert Royal HaskoningDHV duurzaamheid op het gebied van voeding verder in haar bedrijfsvoering. Hutten en Royal HaskoningDHV zullen in elk geval drie jaar samenwerken. Het personeel van de huidige cateraars treedt in dienst van Hutten.