Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Samen Geven voor de wens van Bjorn

Afgelopen week was het zover. Samenwerkers Mario Smits - de Bie en Eric Nabuurs overhandigden in ziekenhuis Bernhoven in Uden een cheque ter waarde van 2000 euro aan Bjorn. Mario verzamelde met hulp van Eric en vele andere samenwerkers dit mooie bedrag via de Samen Geven actie van Hutten. Hiermee brengen ze Bjorn weer een stapje dichter bij zijn wens om een Europese Progeria-bijeenkomst te houden in Nederland. Super dat we hieraan konden bijdragen!

De inzamelingactie van Mario startte in december 2014, toen alle samenwerkers van Hutten als kerstpakket een sociaal kapitaal kregen. Daarmee kunnen zij door hun collega's zelf aangedragen goede doelen steunen. Mario Smits, gastvrouw room & lounge in Bernhoven en kok Eric Nabuurs hielden een inzamelingsactie voor de 12-jarige Bjorn uit Boekel. Als enige in Nederland lijdt Bjorn aan de ongeneeslijke verouderingsziekte Progeria. Het is zijn grote wens om de Europese kinderen die aan deze ziekte lijden dit jaar in augustus naar Nederland te laten komen. En daarvoor is een flink bedrag nodig: € 80.000,-.

De samenwerkers van Hutten kregen dit jaar als kerstpakket een sociaal kapitaal. Daarmee kunnen zij goede doelen en projecten ondersteunen via het programma Samen Geven op het intranet. Dat kunnen bestaande goede doelen zijn, maar ze kunnen ook zelf projecten en goede doelen aandragen. Samenwerkers die dat doen, werpen zich op als ambassadeur van zo'n doel of project. Met een persoonlijk verhaal motiveren zij waarom ze zich betrokken voelen bij het project en waar de donaties voor worden gebruikt. En zo komen we bij Eric en Mario.

Grote betrokkenheid
“Toen ik mijn kerstpakket van Hutten opende en de brief had gelezen over Samen Geven, dacht ik direct aan Bjorn," vertelt Eric Nabuurs. Bjorn is het neefje van Eric. 's Avonds belde zijn collega Mario Smits hem. “Mijn dochter kwam met het idee om een spaardoel aan te maken voor Bjorn. Ik wilde Eric niet passeren en vroeg hem om toestemming. Hij vond het gelukkig prima." Eric, Mario en Bjorn wonen allemaal in Boekel. Eric: “Iedereen in Boekel kent Bjorn en de betrokkenheid bij zijn situatie is groot. Bjorn is nu twaalf jaar en heeft waarschijnlijk nog maar een paar jaar te leven. In heel Europa hebben ongeveer 25 kinderen deze ziekte. Ieder jaar proberen deze kinderen samen te komen in een ander land. Het is de grote wens van Bjorn om de kinderen dit jaar naar Nederland te laten komen. Bjorn heeft zelf al veel activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen waaronder een kerstmarkt, sponsorlopen en een benefietconcert dat in mei zal plaatsvinden. Ook heeft hij een boekje geschreven over zijn ziekte." \

Donaties uit alle windstreken
Elke eurocent, en dus ook de bijdrage vanuit Samen Geven, brengt Bjorn een stapje dichter bij zijn droom. Mario: “Ik vind het heel erg mooi om te zien dat het niet alleen samenwerkers van Bernhoven hun sociaal kapitaal hebben gegeven aan Bjorn. Vanuit het hele land hebben mensen punten gegeven. Bij deze willen we alle samenwerkers nogmaals bedanken voor hun bijdrage. Ook namens Bjorn, hij en zijn ouders vinden het fantastisch wat we hebben bereikt."

Bjorn is de afgelopen tijd een aantal keer op tv geweest om te praten over zijn ziekte, onder andere bij Humerto Tan en in 'De taarten van Abel'. Benieuwd wat hij te vertellen heeft? Bekijk dan eens de documentaire 'Bjorn, gewoon YOLO' of een van de uitzendingen bij Hart van Nederland en RTL Late Night. De komende tijd gaat Bjorn door met zijn inzameling. Wil jij ook een bijdrage leveren aan de wens van Bjorn? Bezoek dan zijn website voor meer informatie: http://bjorn.progeria.nu/