Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 05 hashb20e40ea5db6e38f

Samen van waarde zijn voor revalidanten van JacobKliniek

Sinds begin juni 2015 verzorgt Hutten voor de revalidanten, bezoekers en medewerkers het eten en drinken en de receptiediensten in de JacobKliniek in Haarlem. “Een heel prettige samenwerking die we voor de komende drie jaar mogen voortzetten,” aldus Jan Loeff, directeur Hutten Food Care. “Zowel Stichting Sint Jacob als Hutten stellen de persoonlijke benadering van de revalidant centraal, ieder vanuit onze eigen expertise. Dat heeft tot een hoge tevredenheid bij de revalidanten geleid.”

“In de JacobKliniek wordt Geriatrische Revalidatie geboden in moderne voorzieningen in een  gastvrije omgeving. In de JacobKliniek staat intensieve en passende revalidatie centraal, gericht op een voorspoedige terugkeer naar huis. Dat betekent geen standaard zorgarrangementen, maar in een intensief contact met de revalidant en naasten bespreken welke zorg nodig is om een terugkeer naar huis mogelijk te maken,” vertelt Eduard van Bockel, Bestuurder Bedrijfsvoering Stichting Sint Jacob. “Een werkwijze die nauw aansluit op de manier waarop Hutten Food Care werkt,” vervolgt Jan Loeff. “Wij willen met specialistische en gezonde voeding en oprechte gastvrijheid substantieel van waarde zijn voor het welzijn en het herstel van revalidanten en patiënten binnen zorginstellingen.” 

Intensieve samenwerking
“Al voor de opening van de vernieuwde JacobKliniek, zo’n vier jaar geleden, hebben we het concept voor eten, drinken en gastvrijheid samen met Stichting Sint Jacob ontwikkeld en neergezet,” vervolgt Collin Schoonens, directeur Commercie bij Hutten. “We hebben een match als het gaat om de benadering van de revalidant. Deze staat centraal bij alles wat we doen. Die persoonlijke benadering heeft tot een hoge mate van tevredenheid geleid. Het is voor ons een waardering voor onze manier van ondernemen waarin we echt iets willen toevoegen aan het welzijn van mensen. We zien het als een bevestiging dat wij ons verder kunnen ontwikkelen en verder kunnen groeien in de zorgmarkt.”  Eduard van Bockel: “In de samenwerking met Hutten zijn we erin geslaagd een voedingsconcept te ontwikkelen wat past in de JacobKliniek en daarin als onderdeel van de revalidatie bijdraagt aan een voorspoedig herstel. Revalidanten krijgen hier een smaakvol en gevarieerd aanbod, wat zij waarderen en wat ook voorwaardelijk is om de therapie en behandeling te kunnen volgen om een terugkeer naar huis mogelijk te maken.” 

Duurzaam, gezond en smaakvol
In de JacobKliniek voorziet Hutten de revalidanten van ontbijt, lunch en diner en verzorgt het het eten en drinken voor de bezoekers en medewerkers. Hierbij is de visie op gezond eten en drinken van Hutten het uitgangspunt. Jan Loeff: “We volgen instanties die de laatste wetenschappelijke inzichten hebben op voeding in relatie tot bijvoorbeeld gezondheid en duurzaamheid. Deze inzichten hebben we gebundeld tot onze eigen visie op eten en drinken. Daarin draait het zoveel mogelijk om vers, onbewerkt en duurzaam geproduceerd eten en drinken. We geloven erin dat gezond eten bijdraagt aan het herstel van mensen. Naast duurzaam en gezond is smaak bij ons van groot belang. De smaakbeleving is bij iedereen anders. Wij willen dat mensen ook kunnen genieten van hetgeen ze geserveerd krijgen. Als wij met onze voeding een bijdrage kunnen leveren om het leven van de revalidanten aangenamer te maken en hun herstel hierdoor bevordert, dan is ons doel bereikt.” “Sint Jacob heeft de ambitie om ‘groenere’ zorg te leveren en ondertekende hiervoor het Haarlems Klimaatakkoord én de Green Deal Zorg. Dit betekent dat wij de komende jaren versneld aan de slag gaan met de verduurzaming van onze locaties. De samenwerking met een partij als Hutten die duurzaamheid ook hoog in het vaandel heeft staan, sluit mooi aan bij deze ambitie”, aldus Eduard van Bockel. 

Op de foto:
Jan Loeff, Directeur Hutten Food Care (links) en drs. Eduard van Bockel, Bestuurder Bedrijfsvoering Stichting Sint Jacob