Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Samenwerkers slagen voor diploma gastvrouw

Na meer dan dertig jaar nam Fricor van Tiel weer plaats in de schoolbanken. Samen met zeven collega’s volgde ze de afgelopen anderhalf jaar de mbo-opleiding tot Gastvrouw (niveau 2 en 3). Deze opleiding is helemaal op maat gemaakt in een intensieve samenwerking tussen ROC De Leijgraaf en Hutten. ‘Ik had niet gedacht op mijn leeftijd nog zo’n kans te krijgen,’ vertelt Fricor. Afgelopen week kregen zij en haar medestudenten hun diploma uitgereikt. 

Het was het vierde jaar op rij dat Hutten een lichting gediplomeerden in het zonnetje kon zetten. Hutten en De Leijgraaf hebben de afgelopen jaren veel energie gestoken in het op maat maken van de opleiding. De kracht van het succes van het traject ligt in het samen aangaan van en het continu blijven communiceren tijdens het traject. De acht dames die dit jaar hun diploma in ontvangst hebben genomen vormden een geweldig energieke en diverse groep. Een enkeling was nog niet zo lang uit de schoolbanken, maar het grootste deel al heel lang en ver verwijderd van alles wat te maken heeft met school. Opnieuw in de ‘klas’, opnieuw bergen huiswerk en opnieuw de spanning van examens en presentaties. Ze hebben het natuurlijk ieder voor zich behaald, maar ook  in anderhalf jaar zo’n mooi groepsgevoel gecreëerd en zo veel met elkaar beleefd. Heel veel gelachen, maar ook mindere momenten met elkaar gedeeld. Het wordt vaak onderschat hoe veel het van mensen vraagt om naast werk, gezin en sociaal leven ook nog een studie te volgen. Zeker als het een langere periode in beslag neemt en ‘leerlingen’  al heel lang uit het leerproces zijn.  Wij vinden het daarom ook zo ongelofelijk knap en zijn zo enorm trots op deze dames dat het hen gelukt is. Een periode en diploma waar ze hopelijk nog heel lang ook zelf met heel veel trots aan terug denken.

Unieke kans
Voor Fricor is dit laatste zeker het geval: “Ik heb heel veel geleerd en ben ook echt gegroeid, met name door het vak leer- en loopbaan. Daarin ging het onder andere over je eigen werkhouding en hoe je overkomt op anderen. We konden elkaar daarin echt een spiegel voorhouden. Het meest lastig vond ik mezelf presenteren en de examens. Qua belasting was het ook pittig. Gelukkig heeft mijn leermeester Angelique van de Wiel me op de donderdagen dat we naar school moesten steeds vrijgepland. Elke donderdag gingen we van half 3 tot half 9 naar school. Drie uur Hutten-tijd en drie uur eigen tijd. Prachtig toch dat je zo’n kans krijgt van je werkgever? Ik zal Hutten hier altijd dankbaar voor zijn.” 

Nieuw: koksopleiding op maat
Afgelopen februari zijn er twee klassen gestart. We zijn naast de opleiding tot Gastvrouw nu ook de samenwerking aangegaan met ROC De Leijgraaf voor de koksopleidingen. Hiermee bieden we onze samenwerkers de kans om in een periode van twee jaar hun diploma tot (zelfstandig werkend) kok te behalen. Een heel mooi en intensief samenwerkeringstraject waarin we, naast de verplichte theorievakken, vooral gericht zijn op de praktijk. Alle koks en gastvrouwen hebben iedere twee weken nu een praktijkles in de keuken en het restaurant van ROC De Leijgraaf. De onderlinge dynamiek maakt de combinatie tot een succes en sluit daarmee heel mooi aan bij de praktijk. We kijken er nu al naar uit deze samenwerkers over anderhalf jaar hun diploma te kunnen overhandigen.