Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Slagerij Pennings valt in de prijzen met De Guijt

Wat zijn we trots op onze partner Slagerij Pennings! Franc Pennings en zijn team sleepten tijdens de Internationale Ambachtelijke Vakwedstrijden maar liefst veertien prijzen in de wacht. De vakwedstrijden staan bekend als de meest prestigieuze in slagersland en vonden plaats voorafgaand aan de Slavakto (de driejaarlijkse slagersvakbeurs). Veertien producten kregen de beoordeling GOUD, waarvan negen ook nog eens GOUD met STER. Helemaal bijzonder is dat Franc ook twee exclusieve producten van ons label De Guijt heeft ingezonden: de Thaise Volwaard-kipsaté en de Volwaard-kipsaté. Beide producten zijn bekroond met GOUD en dat is voor ons natuurlijk een prachtige erkenning.

Voor de Internationale Ambachtelijke Vakwedstrijden waren dit jaar 2.284 producten ingezonden. Al deze ambachtelijke producten zijn gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters. De jury beoordeelde de producten zeer kritisch op onder andere smaak, kleur, uiterlijk en mondgevoel. Deze criteria hebben alles te maken met hoe consumenten de producten waarderen. De achterham, appeltaart met pruimenpaté, de bourgondische gebraden rib, de Brabantse plaatham, de Coburger, de kipfilet sweet & sour, de masman curry met rundersukade, de pork cheeks in palm sauce en de Thaise rijst zijn de producten die GOUD met STER behaalden. En daarmee zijn het perfecte producten, want ze kregen de maximale score van 100 punten. Naast onze twee producten van De Guijt, werden ook de huzarensalade met rundvlees, de rookworst en het gebraden zeeuws spek met GOUD bekroond.

Ambacht
De ambachtelijke slager onderscheidt zich door de eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten, snacks en maaltijden. Franc Pennings benadrukt dat hij in zijn ambachtelijke bedrijf uiterst zorgvuldig te werk gaat. Hij maakt gebruik van traditionele ambachtelijke recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Dat deze producten niet alleen heel lekker zijn, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit, heeft Franc Pennings samen met zijn team tijdens de vakwedstrijden daadwerkelijk bewezen.

Volwaard-kippen
De kip in de winnende De Guijt-producten is Volwaard-kip. Hutten koos ruim anderhalf jaar geleden voor de kip en kipproducten van dit duurzame ras. Volwaard-kippen leven op geselecteerde pluimveebedrijven en hebben een ster van het Beter Leven keurmerk. Het is een sterker, langzamer groeiend ras. De kippen krijgen meer ruimte en er is een overdekte, verharde uitloop naar buiten. Over de verharding ligt standaard een dikke laag strooisel, zodat de kippen lekker kunnen scharrelen. Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat Volwaard-kippen aantoonbaar gezonder blijven en een beter welzijn genieten.