Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
190220 Schiphol winkels 36 HR hashd8c2c684d060133f

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek opent op Schiphol

Verse soepen uit De Verspillingsfabriek en worstenbroodjes, koeken en brownies uit onze zorgbakkerij; vanaf vandaag zijn ze te koop op Schiphol Plaza. In vertrekhal 3 gingen de deuren open van Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek, een bijzondere samenwerking tussen HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek. 

Bij Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek kunnen gasten genieten van verschillende verse soepen uit De Verspillingsfabriek, zoals tomatensoep en erwtensoep. Daarnaast kunnen ze er terecht voor worstenbroodjes, koeken, muffins en brownies uit onze Zorgbakkerij waar duurzaamheid en ambacht centraal staan. Daar ontwikkelen we producten met minder suiker, minder zout en betere vetten. Ook hier wordt, net als bij De Verspillingsfabriek, talent niet verspild, want in de bakkerij werken bakkers met een gehoorbeperking.

Meer nog dan onze producten verkopen, willen we met Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek een boodschap uitdragen. Bob Hutten, directeur van De Verspillingsfabriek: “Met De Verspillingsfabriek proberen we te laten zien dat maatschappelijk, circulair en commercieel ondernemen samen kunnen gaan. Dat is nog pionierswerk en samenwerking is heel erg belangrijk. Wij zijn daarom enorm trots op deze samenwerking met HMSHost en Amsterdam Airport Schiphol. Om te laten zien dat het anders kan hebben we initiatieven als dit nodig. Echte samenwerking. Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is de eerste circulaire horeca outlet op de luchthaven en levert hopelijk een bijdrage aan de internationale bewustwording van het probleem van voedselverspilling. Ik hoop dat deze boodschap veel mensen gaat bereiken en natuurlijk dat reizigers zullen ervaren dat de soepen en onze bakkerijproducten de allerlekkerste zijn.”

Ad Willemsen, General Manager van HMSHost Schiphol: “Ik denk dat ik namens allen spreek als ik zeg dat we heel trots zijn op deze nieuwste horecalocatie op Schiphol. Met een gezamenlijke aanpak kunnen daadwerkelijk veranderingen gerealiseerd worden. Met dit project laten we zien dat we geen eten en talent verspillen, maar juist inzetten om nieuwe producten te maken.”

Tanja Dik, Directeur Consumer Products & Services bij Amsterdam Airport Schiphol: “Groente hoeft niet altijd de perfecte look te hebben. We zijn enorm trots op dit gezamenlijke en duurzame initiatief. Naast dat reststromen uit de voedingsindustrie een nieuwe bestemming vinden, bieden we onze bezoekers met de komst van de Verspillingsfabriek ook nog eens een gezond en verantwoord aanbod. We kijken uit naar deze samenwerking en zetten ons in om dit soort duurzame initiatieven vaker een gevolg te kunnen geven in de horeca op Schiphol.”

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek bevindt zich richting aankomsthal 3 en is dagelijks geopend van 7.00 tot 21.00 uur. Zien we je snel?