Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Spannende finale kookwedstrijd Masterchef WSD

Op vrijdag 25 november vond de Finale WSD Masterchef plaats in het kooklokaal van het Elde College. De wedstrijd is in het leven geroepen als een van de activiteiten om het 60-jarig bestaan van de organisatie te vieren.

WSD helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met het vinden van een baan. Hutten helpt hierin mee en biedt voor een aantal van deze mensen een werkplek. Toen WSD me benaderde om deze wedstrijd mee te bedenken en uit te voeren aarzelde ik geen moment. Ik vind de samenwerking met WSD namelijk erg belangrijk. Ik vind het van belang dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zonder problemen kunnen participeren in de samenleving. Het zijn deze werknemers die vaak het meest gepassioneerd zijn in hun werk en dat geeft een enorme voldoening.

Aangemoedigd door hun supporters gingen de vijf koks, die zich geplaatst hadden in de voorrondes, de strijd met elkaar aan in de finale. Ze kregen allen één uur de tijd om hetzelfde voorgerecht te maken wat door mij was samengesteld. Vervolgens kregen ze nog een uur om een hoofdgerecht te maken. Met inbreng van eigen creativiteit en de juiste bereiding van de gerechten probeerden zij de jury bestaande uit Annie van de Laak, Monique van Bavel (Vroon), Theo Keijzers (directeur Innovatie & Projecten) en mijzelf te imponeren. Onder het genot van een hapje, een drankje en livemuziek hadden de supporters het prima naar hun zin. De koks gingen ondertussen uiterst geconcentreerd de strijd met elkaar aan. Rond 20.45 was het zover. De jury was na een kort beraad unaniem in haar oordeel: Sjors van de Veerdonk, werkzaam als cateringmedewerker, was de grote winnaar van de WSD Masterchef. Naast eeuwige roem ontving Sjors ook een bokaal in de vorm van snijplank. Daarnaast kregen alle deelnemers een Masterclass koken bij Hutten aangeboden en een uitnodiging van Theo Keijzers om samen met een chef-kok van Hutten een vijfgangendiner voor het dagelijks bestuur voor te bereiden.

Hutten streeft ernaar om in 2020 haar personeelsbestand voor tien procent uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten bestaan. Wil je meer weten over wat WSD voor jouw organisatie kan betekenen? Klik dan hier.