Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

St. Jan Roosendaal blijft ook warm thuis voor goede doelen

Afgelopen zaterdag vond in Roosendaal alweer de tweede editie van ‘Music4air’ plaats. Na het succes van dit muzikale feest, ten behoeve van de erfelijke ziekte Cystic Fibrosis, in 2012 werd door de organisatie besloten om het evenement een vervolg te geven.

Hoofddoel van deze avond was uiteraard zo veel mogelijk geld inzamelen voor alle CF-patiënten in Nederland. “Er is veel geld nodig om bekendheid te geven aan en goed onderzoek te doen naar taaislijmziekte, omdat deze erfelijke ziekte jaarlijks helaas nog steeds te veel slachtoffers kent”, aldus Michiel Wijnstroom, accountmanager van St. Jan evenementen te Roosendaal.

De avond, die muzikaal werd opgeluisterd door onder andere de band The Most Wanted en DJ DiDi, bracht bijna € 10.000,- op. Wijnstroom: “Dat is natuurlijk geweldig. Met deze bijdrage kan The Air Team (organiserend orgaan van Music4air, red.) hun uiteindelijke doel, mensen die lijden aan taaislijmziekte een langer en gezonder leven geven, wellicht een stapje dichterbij brengen.” Komend weekend vindt in de St. Jan wederom een evenement voor het goede doel plaats: CycleSensation. Tussen 12:00 en 20:30 uur wordt er, net als in 2013, weer volop gefietst voor een mooie opbrengst aan KWF Kankerbestrijding.

“Het voelt goed om als gastvrije en culinaire gastheer van de St. Jan bij te kunnen dragen aan deze initiatieven.” Ook buiten deze goede doelen vinden steeds meer bedrijven en particulieren hun weg naar de oude kerk aan de Markt. “In 2013 vonden ook vele culturele evenementen, zoals de Johannes Passion door de Orde van Tongerlo, het jubileumconcert van Muziekvereniging Erato en het open podium tijdens Roosendaal zingt Kerst, hier plaats.”

Op de vraag of er ook de komende jaren veel op stapel staat, is Wijnstroom duidelijk: “Zeker! Ik mag nog niet alles prijsgeven, maar ik kan beloven dat de gehele Roosendaalse gemeenschap, of het nu goede doelen of een cultureel feest betreft, zeker aan haar trekken blijft komen de komende jaren. Wij hebben er zin in!”