Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

St. Jan: tien jaar topevents in monumentaal pand

Wat is de tijd snel gegaan! Hutten is in 2017 tien jaar culinaire gastheer van feesten en evenementen in St. Jan in Roosendaal. In deze periode groeide de parel in het hart van de stad uit tot een populaire eventlocatie. Tijd om stil te staan bij het jubileumjaar en terug en vooruit te blikken.

Het was tien jaar geleden een hele verandering. De voormalige kruiskerk in Roosendaal, een paar jaar eerder uit de eredienst onttrokken, kreeg een complete remake. In plaats van communies en uitvaarten werd St. Jan omgebouwd tot een prachtige cultuur- en eventlocatie met een professionele cateraar en eventpartner in huis. Gelukkig wel met behoud van het oorspronkelijke uiterlijk. De imponerende zuilen, fraaie gewelven en ornamenten aan de buitenkant zijn nog altijd een lust voor het oog. Michiel Wijnstroom is vanuit Hutten bij de dagelijkse operatie in het monumentale pand betrokken. “St. Jan biedt een podium aan bedrijven en particulieren voor uiteenlopende feesten en events. Daarnaast is het cultuur-maatschappelijke karakter behouden gebleven, wat wij heel belangrijk vonden toen we tien jaar geleden instapten", vertelt hij. “De lokale verenigingen variatieorkest van Muziekvereniging Roosendaal en De Gildezonen en turnclub Dynamo maken bijvoorbeeld volop gebruik van de mogelijkheden in de kerk."

Culinair vakmanschap
Eenmaal binnen is het karakteristieke kerkinterieur aangevuld met eigentijdse voorzieningen. Barokke altaren, een oud kerkorgel een en zelf vervaardigde preekstoel zorgen voor een prachtige ambiance. Eeuwenoude witte muren en imposante relikwieën zijn stille getuigen van onvergetelijke evenementen uit heden en verleden. "De mogelijkheden zijn door de combinatie van het oude karakter en de moderne faciliteiten talrijk. Wij voegen als huiscateraar toe met culinair vakmanschap, gastvrijheid en onderscheidende eventconcepten. Ideaal dus voor congressen, bruiloften, carnavalsvieringen, personeelsborrels, bedrijfsfeesten en stijlvolle gala's." In de loop van de jaren organiseerde Hutten zakelijke events voor onder meer Philips Lightning, Samsung en T-Mobile, maar even zo vaak waren bedrijven uit de regio Roosendaal of België gastheer van een bedrijfsfeest. Daarnaast is de kerk meermaals het decor geweest van ruimhartige initiatieven als CycleSensation, waarbij honderden deelnemers op spinningapparaten geld bij elkaar fietsen voor KWF Kankerbestrijding en stichting KIKA. Of wat te denken van populaire, publieke events als Thirty Dancing en Sunday Lounge. Leuk weetje: in tien jaar tijd ontving St. Jan tijdens 1.200 events maar liefst 200.000 bezoekers.

Totaalregie
In St. Jan is niets aan het toeval overgelaten. Akoestisch pleisterwerk beperkt de nagalmtijd tot een minimum, een state of the art licht- en geluidssysteem zorgt voor passende verlichting en het vloeroppervlak biedt plek aan maximaal 900 mensen. Met geluidswanden is het mogelijk om in een handomdraai vijf ruime zalen te creëren die worden aangepast aan de gewenste sfeer en grootte van een event. "Wij luisteren naar het verhaal van de klant. Wat willen ze precies bereiken met het event? Welke doelen stellen opdrachtgevers? Op deze wijze komen wij achter de échte bedoeling van het event." Hutten als totaalregisseur dus. "Ja, dat kun je wel stellen. Wij verzorgen een event in St. Jan van A tot en met Z. Van de belichting tot de culinaire hapjes. Van een spetterend decor tot een walking diner. Door de multifunctionaliteit van het pand is alles mogelijk." De St. Jan is daarnaast zeer goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die minder goed ter been zijn. En op 50 meter afstand kunnen bezoekers hun auto parkeren in een parkeergarage met 350 plaatsen. Ideaal dus. "In de eerste jaren was het best lastig om de switch te maken van een kerkelijk instituut naar een eventlocatie. Maar in tien jaar tijd groeide St. Jan uit tot een volwaardige locatie waar wij elk gewenst event hebben georganiseerd. Die lijn trekken wij de komende jaren graag door. St. Jan moet in de omgeving bekendstaan als dé eventlocatie van West-Brabant!"

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die de St. Jan jou kan bieden? Neem dan contact op met Michiel Wijnstroom, salesmanager Hutten Meeting & Events: telefoon 06-13016646 of per e-mail: m.wijnstroom@hutten.eu.