Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Steeds meer producten van De Guijt te koop in de supermarkt

Elke dag eten en drinken ongeveer 20.000 mensen in Nederland producten van Huttens huislabel De Guijt. In meer dan 150 bedrijfsrestaurants, tijdens evenementen, op festivals, in zorginstellingen en in commerciële restaurants. Sinds kort zijn de eerste producten van De Guijt (onder andere onze ambachtelijke koeken) ook in de supermarkt te vinden. En dat assortiment breidt zich de komende tijd gestaag uit.

“Onze producten onderscheiden zich door gezondheid en duurzaamheid en verdienen daardoor een plek in de supermarkt. De Guijt past met name goed bij de grotere formules die vitaliteit, smaak en merken met transparantie in de keten centraal stellen. De afgelopen tijd hebben we veel onderzoek gedaan welke producten waar zouden passen. Inmiddels zijn de eerste producten te koop bij EkoPlaza en Marqt. Dat zijn koekjes, muffins, brownies en worstenbroodjes uit onze eigen ambachtelijke bakkerij. Hierna volgen soepen, sauzen, maaltijdcomponenten en versgeperste siropen van De Guijt. Die laatste verkopen we overigens al bij SPAR citystore in Amsterdam. Momenteel lopen veel gesprekken om de ontwikkelingen verder voort te zetten met deze en nieuwe partners", aldus Eric Habraken, manager foodservice bij Hutten.

Hutten kan grote volumes aan
Supermarktketens zetten steeds meer kleine, zelfstandige en authentieke labels in de schappen die waardes als ambachtelijk en huisgemaakt omarmen. Doordat Hutten een eigen productielocatie heeft met haar ambachtelijke keuken op het Hutten Culinair Centrum in Veghel, kan het de volumes aan die supermarkten vragen. “Daar worden al grote volumes geproduceerd en dus zijn retailprijzen haalbaar en winstgevend", aldus Eric.

Ambitie om voorop te lopen
Eric: “Het is onze ambitie om voorop te blijven lopen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Een voorbeeld is het gezondheidsbeleid van Hutten, waarmee we inzetten op het terugdringen van geraffineerde suiker, zout en vet. Als we deze criteria van Hutten aanscherpen dan heeft dat dus ook een rechtstreekse impact op het assortiment van De Guijt. Wat vandaag goed is, kan morgen beter… Daarom is De Guijt steeds in beweging en zijn wij elke dag bezig met vernieuwing!"

Komende zomer is De Guijt ook weer vertegenwoordigd op veel festivals en evenementen. Weten waar jij De Guijt kunt tegenkomen? Blijf ons volgen, we geven je binnenkort een sneak preview!