Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Team ‘Liefde voor het eten!’ wint Keukenbazen 2017

Het was een spannende avond voor de zeventien kookteams die meededen aan de finale van Keukenbazen, de kookwedstrijd van AgriFood Capital voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. De bekendmaking van de winnaars vond plaats in Provinciehuis na een heerlijk diner waarin de recepten van de kinderen waren verwerkt. Kok Kim Luijks van Hutten vertaalde hiervoor de zeventien kanshebbende gerechten naar een aantal smakelijke menugangen. Maureen Vloet en Fleur van Nistelrooij, samen team Liefde voor het eten!, haalden voor de gemeente Sint Anthonis de titel binnen. 

De jury, die bestond uit Jermain de Rozario, Jan van den Hout en Maaike de Reuver, vond het gerecht van Maureen en Fleur hét voorbeeld van hoe je als kind een gezond en lekker gerecht op tafel zet. De meiden hadden volop gebruik gemaakt van lokale producten en de presentatie van kleine gerechtjes op een plankje klopte helemaal. Maureen en Fleur: “We vonden wel dat we iets aparts hadden gemaakt. We houden van samen kletsen en samen eten en dat kan heel goed met zo’n plankje met allemaal kleine gerechtjes.” Net als elk team werd Liefde voor het eten! bijgestaan door een chef-kok uit hun woonplaats, in dit geval Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters. Maureen en Fleur mogen binnenkort boodschappen doen met Jermain de Rozario, samen met hem koken en dan heerlijk eten met hun ouders in Jermains restaurant De Rozario In Helmond. 

Smaakburgemeerster
De burgemeester van Sint Anthonis, Marleen Sijbers, mag zich het komend jaar SmaakBurgemeester van Nederland noemen. Zij kreeg de bijbehorende ambtsketen uit handen van haar voorganger, Antoine Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert. “Ik ga deze keten met heel veel plezier dragen en ben super trots op de meiden die zo’n mooi, gezond gerecht hebben bedacht en gemaakt.”

Het belang van vers koken
AgriFood Capital organiseert Keukenbazen als onderdeel van de Dutch Agri Food Week. Met Keukenbazen wil AgriFood Capital kinderen bewuster maken van wat zij eten en waar het vandaan komt. Veel van de ingrediënten die de teams gebruikten kwam van lokale foodleveranciers. Hutten gelooft in de kracht van vers en onbewerkt eten en kookt met duurzame en zoveel mogelijk lokaal verkrijgbare ingrediënten. Daarom staan we vierkant achter het streven van AgriFood Capital om kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken dat gezond en lekker eten hand in hand gaan. En dat koken en samen eten gewoon ontzettend leuk is! 

Speciaal diner voor de winnaars
Op 7 oktober kookten alle teams hun gerecht al bij het Koning Willem II college in de Mega Live KookBattle, waarna de jury het winnende gerecht koos. Op 11 oktober schoven de kinderen samen met hun ouders en de burgemeester uit hun woonplaats aan voor het finalediner in het Provinciehuis. Als voorgerecht werd daar een tomatensoepje uit De Verspillingsfabriek geserveerd. Daarna volgden verschillende kleine gerechtjes geïnspireerd op de winnende recepten van de kids. Kok Kim Luijks van Hutten had zijn best gedaan er een mooie mix van te maken: groentetaartjes, appel- en perencompote met eetbare bloemetjes, kleine pannetjes met biefstuk, aardappelwafel, sperziebonen, tuinbonen en amandel, pannetjes met zalm, rijst, zeekraal en bospeen, pannetjes met stamppot snijboon, walnoten, spekjes, ui en peultjes en kommetjes met gebakken aardappeltjes, pestosaus en roomsaus. 

Weten wie de andere prijswinnaars zijn? Lees dan het persbericht van AgriFood Capital. Meer informatie over de Dutch Agri Food Week vind je hier.

Benieuwd wat Hutten kan betekenen op jouw event? Neem dan contact met me op. Ik kom graag langs om te horen welke vragen je hebt.