Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Tipje van de sluier: de verspillingsfabriek van Hutten

Op grote schaal een antwoord geven als het gaat om voedselverspilling. Dat is het doel van de verspillingsfabriek van Hutten. In de verspillingsfabriek worden van waardeloze reststromen of reststromen met een minimale waarde smaakvolle producten gemaakt. Niet alleen consumenten gooien elke dag veel eten weg: wel 50 kilo per persoon per jaar, ofwel honderdduizend vuilniswagens vol. Ook leveranciers van groenten, fruit en vlees, voedselproducenten en supermarkten zijn megaverspillers. Daar moeten we iets aan doen, vindt Hutten. En daar kunnen we iets aan doen. In december gaat de verspillingsfabriek in Veghel van start.

Het idee is simpel. Met reststromen kun je nog prima smaakvolle producten maken. Bij reststromen gaat het om producten die niet verkocht zijn in de supermarkt, zoals overrijpe tomaten. Maar bijvoorbeeld ook om restjes vlees die overblijven bij het versnijden van vleeswaren. Al deze leveranciers uit al die verschillende kanalen hebben binnenkort een plek waar ze naartoe kunnen voor het verwerken van deze stromen in nieuwe smakelijke producten. Ze kunnen straks kiezen of ze alleen hun restromen bij ons aanbieden ter verwerking of ook de tot product verwerkte artikelen terugnemen om zelf weer te verkopen. Aandacht voor de logistieke organisatie en een intensieve begeleiding van de leveranciers is bij aanvang van de fabriek top of mind voor Hutten.

Innovatieve oplossingen

Hutten heeft de ambitie om Nederland op de kaart te zetten als het gaat om het bedenken van oplossingen voor voedselverspilling. Daarom betrekken we bij het opzetten van de fabriek kennispartners zoals de Wageningen University, de HAS, de Hogere Hotelschool en partijen als Sligro. We willen er studenten straks een podium geven om te werken aan innovatieve oplossingen om verspilling tegen te gaan. En we gaan in de fabriek mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek bieden. We zijn met verschillende partners die ons daarbij kunnen ondersteunen in gesprek.

Doe mee!

Voordat het zover is, is er nog veel werk te verzetten. We zijn met veel partijen in gesprek die onze plannen zien zitten en straks zullen instappen. We nodigen ook nadrukkelijk leveranciers en bedrijven uit die willen aanhaken bij ons concept. En dan is er nog het pand, de naam… Wij zitten niet stil en houden je natuurlijk de komende weken op de hoogte van onze plannen.

Wil je meer weten over de verspillingsfabriek? Stel je vraag dan aan Bob Hutten via bob.hutten@hutten.eu.

En deel je dit artikel? Zouden we tof vinden!