Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
HEC Cocktail hash78d19a86955f99cc

TREND: Anti-waste cocktails

Ook barmannen gaan steeds meer de strijd aan om het voedselafval achter de bar te beperken. Ze mixen drankjes die zowel creatief als maatschappelijk verantwoord zijn. Want wanneer krijgen we eindelijk genoeg van de bergen afval in de drankindustrie? Eenmalige ingrediënten, ananashuiden, citroenschillen, rietjes, servetten, kunststof stampertjes...niet bepaald een fijne impact op ons milieu.

De anti-waste tour
Bij Trash Tiki maken ze anti-afval cocktails die smaakvol zijn en ‘don’t fuck the planet’. Het zijn geen stelletje hipsters die meevaren op de ‘duurzaamheidstrend’ maar enthousiastelingen die graag hun kennis en no-waste recepten delen in de drankenindustrie. Ze startten met 20 recepten online te zetten en te delen. Ze zijn namelijk niet op zoek naar een verdienmodel of concurrentie. Met een pop-up truck reizen ze de wereld rond om zo iedereen te enthousiasmeren voor deze nieuwe kijk op verspilling in de drankenindustrie.


Overal ter wereld local
Geen Trash Tiki avond is hetzelfde. Hoewel ze wel altijd werken met het meest gebruikelijke afval in een bar zoals ananashuiden en citroenschillen, biedt elke stad die ze aandoen nieuwe ingrediënten. Denk aan amandel croissants van een bakkerij aan de overkant van de straat of een ramen (noodle) tentje in New York. Het klínkt niet alleen raar, maar de cocktails zien er ook onconventioneel uit. Wij zijn erg benieuwd naar de smaak! 


Minder plastic 
Naast de ingrediënten pakken ze dus ook het gebruik van plastic rietjes aan. Naar schatting wordt in  Amerika 500 miljoen rietjes per dag gebruikt. De cocktailbars spelen daarin een grote rol. Metalen rietjes en stoffen biermatjes zouden een langere termijn oplossing kunnen bieden maar worden nog steeds te veel gestolen. Trash Tiki is bezig met een milieuvriendelijke oplossing van bamboe rietjes.