Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Koffieloze koffiebar hash41212643afbfeff1

TREND: De koffie raakt op! Say whaaaaat?

In Nederland tikken we met z’n allen heel wat kopjes weg: gemiddeld 3,7 per dag. Daarmee behoren we tot de top 3 grootste koffiegebruikers ter wereld. Terwijl de vraag naar koffie stijgt, bedreigt klimaatverandering echter de koffieteelt.

Solidaridad waarschuwt koffiedrinkers. Misoogsten door temperatuurstijging, ziektes, droogte en bodemerosie door slagregens – koffieplanten zijn erg gevoelig voor weersinvloeden. De gevolgen van klimaatverandering zijn een dagelijkse realiteit voor steeds meer koffieboeren. Het gevolg? In 2050 zal de geschikte landbouwgrond voor koffieteelt gehalveerd zijn en de prijzen zullen daarmee drastisch stijgen.

Solidaridad zet zich daarom in om de koffieketen te verduurzamen. Van de bonen van de boer tot de koffie in jouw kopje. Afgelopen december openden ze daarom een pop-up koffiebar zónder koffie! Dit om te laten zien wat de gevolgen kunnen zijn voor onze koffieconsumptie. Je kunt er ontbijten, lunchen en flexwerken (er is wifi). Als ode aan koffie is alles verkrijgbaar in een koffiekop: van verse sapjes en soepjes tot tosti’s, koffiebroodjes en yoghurt. Wie een flinke opkikker nodig heeft om de dag te beginnen neemt plaats in de speciale ‘Koffie Kick Booth’. Daarnaast kun je de speciale Wereld Zonder Koffie Kit kopen als ‘voorbereiding op een wereld zonder koffie’. Ben jij erop voorbereid?

Ga naar: Een wereld zonder koffie.