Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek
Header Blog Hutten 1800x600 19 hashafd68fd0ec8f95c5

Trend: roze chocolade

Vandaag is het Internationale Chocoladedag! Een goed excuus om die markt eens wat beter onder de loep te nemen. En wat blijkt, er is tegenwoordig een nieuwe soort chocolade op de markt. Naast de bekende witte, melk en pure variant is nu ook de ‘robijnchocolade’ uitgevonden. 

’s Werelds grootste chocoladefabrikant, Barry Callebaut, deed er 13 jaar over om deze chocolade te ontwikkelen. Maar dan heb je ook wat. De nieuwe roze chocolade is gemaakt van de ruby cacoa bean en smaakt naar bessen. De boon bevat pigmenten die de chocolade zijn bijzondere roze kleur geven en aan de fabricage komen geen kunstmatige kleurstoffen te pas. Klinkt goed, toch? 

Helaas kun je deze nieuwe trend nog niet zelf proeven. De robijnchocolade is een paar weken geleden pas gelanceerd, maar verschillende banketbakkers zijn er inmiddels mee aan de haal gegaan. Het zal dus niet heel lang meer duren voordat het in de winkels ligt. Als troost vier ik Internationale Chocoladedag dan maar met een éxtra stukje van de drie bestaande varianten… 

Op zoek naar meer inspiratie? Abonneer je dan op ons gratis online inspiratiemagazine. Daarin verzamelen we een aantal keer per jaar de nieuwste trends op het gebied van gastvrijheid en eten en drinken voor je.