Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Update bakkerij: samen bakken en een cursus gebarentaal

In september 2015 openen we in het Culinair Centrum in Veghel een nieuwe bakkerij waar we samen met de medewerkers van Kentalis Compas heerlijke en eerlijke koeken en worstenbroodjes gaan bakken. Nog maar twee maanden! En dus zijn we druk bezig met de voorbereidingen. Het laatste voorwerk voor de verbouwing is klaar, we werken aan nieuwe recepturen (met minder suiker natuurlijk!) en laten onze samenwerkers vast kennismaken met hun nieuwe collega's en de machines in de bakkerij.

De mensen die bij Kentalis Compas in de bakkerij werken, hebben gehoorproblemen. Dat maakt dat de communicatie extra zorg en aandacht verdient. Om voor de medewerkers een omgeving te creëren waarin zij zich veilig voelen, komt manager Marco Janssen van de Kentalis Compas bakkerij in dienst bij Hutten. Daarnaast krijgen de samenwerkers van Hutten die in de bakkerij gaan werken een handgebarencursus. Zo hopen we dat de medewerkers elkaar begrijpen en op een fijne manier kunnen samenwerken in de nieuwe bakkerij.

Nieuwe werkomgeving en recepturen

In de nieuwe bakkerij wordt gewerkt met andere machines dan onze samenwerkers gewend zijn. Daarom ging een aantal samenwerkers langs bij de huidige bakkerij van Kentalis Compas. Rene van den Broek: 'De andere machines vragen om een andere werkwijze van de bakkers. Zij hebben alvast wat uitleg gekregen om bij de opening zo goed mogelijk van start te kunnen gaan. En dat ging goed. We bakten tijdens het oefenen al vijftig worstenbroodjes op de nieuwe werkwijze.'

In de bakkerij wordt in eerste instantie alleen het huidige assortiment geproduceerd, zoals de lekkere koekjes en worstenbroodjes. Vanaf januari 2016 breiden we het aanbod uit. 'De eerste maanden staan in het teken van het opstarten. Vanaf januari 2016 gaan we dan iedere maand iets aan het huidige assortiment toevoegen. Uiteraard zullen alle producten worden ontwikkeld vanuit de visie van Hutten op het reduceren van suiker in de recepten.' De nieuwe producten zullen worden gelanceerd onder de merknaam De Guijt.