Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Van Berkel: 60 jaar aanpakkers van nature!

Wat een zin! En één die recht doet aan de natuur van de Van Berkel Groep. Oprecht en authentiek nemen zij de verantwoordelijkheid voor hun product, de weg die zij met hun opdrachtgevers bewandelen en samen met de medewerkers uiteindelijk met hard werken de opdracht volbrengen. Wat een wereldbedrijf van Brabantse bodem, maar ook een echt familiebedrijf. Ik kan er zoveel verhalen over vertellen. De familie van Berkel staat nog steeds stevig aan het roer, innoveert en doet zaken met de Brabantse Van Berkel inslag; oprecht en recht door zee. Wat was ik trots dat wij de opdracht kregen om het 60- jarig jubileum te mogen verzorgen.

In die zes decennia is de Van Berkel Groep uitgegroeid tot een organisatie met meerdere divisies. En dus al lang niet alleen een loon- en grondwerkersbedrijf of een Inland overslag terminal. Zo kun je bij Van Berkel terecht voor onder andere aanleg, onderhoud en dienstverlening op het gebied van landschap en infrastructuur, voor het creëren, produceren en verhandelen van producten op basis van bouwreststoffen en organische reststromen en voor fullservice logistieke dienstverlening op het gebied van containers, en bulk van en naar de regio Oost-Brabant. Met het jubileum wilde Van Berkel niet alleen laten zien wie ze zijn en wat ze de afgelopen 60 jaar hebben gedaan, maar vooral waarom het bedrijf doet wat ze doet.

Authentieke verhalen

In het voortraject is er een concept geschreven waarin de gasten letterlijk meegenomen worden in de werelden van Van Berkel. Middels storytelling, authentieke verhalen van de familie Van Berkel en het daadwerkelijk laten zien wat er allemaal gebeurt, zijn zij er in geslaagd om dit aan de doelgroep over te brengen. Echt een inkijk in het waarom ze doen wat ze doen; de gasten waren letterlijk onder de indruk en geboeid door alles wat er plaats heeft gevonden.

Samen met Marc van Laere en Donya Kneefel is het concept geperfectioneerd en uiteindelijk uitgevoerd. Wat een werk heeft iedereen verzet. Zowel de Van Berkel-familie, die ruim een jaar intensief bezig zijn geweest met het opduiken van verhalen, materialen en het maken van strategische keuzes en besluiten, als het productionele team onder leiding van Donya en Peter van Beurden. Het traject was pittig en erg leuk om te doen, de drive was bij iedereen hoog. Het resultaat was dan uiteindelijk ook om trots op te zijn!

Vijf dagen, vijf doelgroepen

Vijf dagen lang ontving Van Berkel iedere dag een unieke doelgroep. Ze trapten af met de officiële opening van de Inland Terminal Veghel (de nieuwe brugkraan, te zien vanaf de A50) en de viering van het 60-jarig jubileum. Daarna volgden een feestavond, een open dag, de landschapsdag en een agro avond. Acrobatiek, corporate storytelling movies, on-site demonstraties, heerlijk eten en drinken, een bijzonder 4D- decor en unieke sprekers, waaronder de familie zelf die ook als ervaren dagvoorzitters het programma presenteerden, waren de hoofdingrediënten die het hele evenement tot een dynamisch geheel maakten.

Van betekenis zijn

Het officiële samen napraten over hoe het allemaal verlopen is, dat zal nog plaats gaan vinden. Echter tijdens het evenement hebben Marc, Donya en Hutten al best wat complimenten mogen ontvangen en daar zijn we trots op! En weet je, met recht kan ik nu zeggen: hier zijn we allemaal echt van betekenis geweest! Van betekenis zijn, dat is onze intrinsieke waarde en ik kan je vertellen dat dat echt goed voelt als het allemaal bij elkaar komt! Wow! Ik dank de Van Berkel Groep dan ook hartelijk voor het vertrouwen dat wij dit mochten laten zien en de kans het verhaal van de Van Berkel Groep en de familie te mogen vertalen en vertellen.