Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Vier prijzen voor onze chefs, trots thuiskomen van de Horecava

Met vier glimmende bekers op de achterbank reden we afgelopen woensdag naar huis. Al jaren doen we mee aan de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava, maar nog nooit zijn we zo succesvol geweest. We wonnen twee eerste en twee tweede prijzen. In de categorie 'Lekkerste Maaltijdsalade' won Henri van den Einden met 'Geit in de wei' en Eric van Helvoort overtuigde de jury met zijn broodje 'Ik hou van Holland' in de categorie 'On the move'. Een tweede plek was er voor mij met mijn broodje Catering 'Van Hollandse Bodem' en voor Algo Vissers met 'Delectable Dutchie' in de categorie 'Lekkerste Hamburger Fastest'. Dat hadden we maandagochtend niet gedacht toen we om 10.30 uur aftrapten…

Die eerste dag stonden er twee wedstrijden op het programma. De Lekkerste Hamburger van Nederland (finest) en het Lekkerste Broodje Horeca. In de categorie Lekkerste Hamburger streed onze chef Mike van den Berg van Schouwburg Cuijk tegen deelnemers van echte hamburgerzaken. We ontwikkelden Dubbel Dutch, een hamburger met heerlijke garnituren van het Livar varken, huisgemaakte sauzen en een broodje van bier. Helaas viel Mike niet in de prijzen. Hierna was het de beurt aan Erwin Heeffer die het broodje Van Hollandse grond maakte. Hij bouwde het broodje letterlijk met de lagen van de 'grond': hard gesteente, leemlaag, kleilaag, vruchtbare landbouwgrond en het jonge nieuw leven. Het allermooiste aan dit broodje is toch wel dat alle producten uit Nederland komen. Het broodje zelf ontwikkelden we samen met Carl Siegert zodat het perfect paste bij het idee van Erwin. Met zijn broodje won Erwin de sponsorprijs van Lebo.

Dag twee: drie keer prijs!
Op dag twee deden we aan drie wedstrijden mee. In de ochtend als eerste Algo Vissers in de categorie Lekkerste Hamburger (fastest). Hij ontwikkelde hiervoor een heerlijke hamburger van rundvlees met pulled pork, kropsla, koolsalade, saus, atjar en chutney van pompoen. De burger viel op door zijn smaakvolle eenvoud en won de tweede prijs. Dit moet wel een festivaltopper worden. In de middag was het podium voor Henri van den Einden met een nieuwe categorie: de Lekkerste Maaltijdsalade, een categorie die ons natuurlijk wel ligt. Wij zijn immers steeds bezig met gezondheid. Zo heeft Henri voor zijn 'Geit in de wei' bijvoorbeeld geen zout en suiker gebruikt en de gezondste slasoorten die er te krijgen zijn gebruikt. Er zitten spruitjes in, die barstensvol vitamine C zitten en bietjes, goed tegen een hoge bloeddruk. Het zag er ook nog eens prachtig uit en Henri eindigde heel terecht als eerste.

Hierna was het mijn beurt. In de categorie Lekkerste Broodje Catering ben ik afgelopen twee jaar eerste geworden. Voor mijn broodje 'Van Hollandse bodem' heb ik rekening gehouden met verspilling. Ik heb hiervoor bijna alleen maar producten gebruikt die veel worden weggegooid. Ik gebruikte knolletjes en bospenen, heb een kroketje van rode biet gemaakt en een jam van overrijpe en daardoor onverkoopbare tomaten. Zo wil ik iedereen meegeven dat je nog prima kunt koken met deze producten. Vaak zijn ze juist heel smaakvol. Helaas kwam ik net een half puntje tekort voor de eerste prijs en werd het een tweede plek voor mij. Hier ben ik uiteraard ook heel blij mee. We hebben ons verhaal goed kunnen vertellen.

Dag drie: nog een keer
'Ik hou van Holland' is het broodje waarmee Eric van Helvoort op de laatste dag de eerste plek veroverde in de categorie Lekkerste Broodje 'On the Move'. Een bijzonder broodje waarin we stamppot verwerkten en waarvoor we samen met slagerij Pennings een eigen vierkante rookworst ontwikkelden. Echt een heel erg mooi resultaat. Ik wil dan ook mijn waardering uitspreken voor iedereen die de afgelopen maanden zo hard bezig is geweest met het bedenken en samenstellen van de broodjes, salades en hamburgers. Bij elke categorie waar wij in participeren, is de concurrentie moordend, dus is het echt heel knap dat wij zoveel waardering krijgen voor onze creaties. Naar huis gaan met twee eerste plekken en twee tweede plekken is echt een prestatie om trots op te zijn.

Nu gaan we eerst genieten van onze prijzen, tot volgend jaar!