Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Vitaliteit en fun centraal bij cateringconcept Greenhouse Group

De voornamelijk jonge medewerkers van Greenhouse Group krijgen een gratis lunch van hun werkgever. “Ze zijn terecht veeleisend en hechten waarde aan gezonde, lokale voeding en willen zich zo vitaal mogelijk voelen op hun werk. Voeding is daarin een essentieel onderdeel. Voor ons werd het tijd voor een professionaliseringsslag in de catering”, aldus office manager Debbie Hertogs van Greenhouse Group. “Op zoek naar een cateraar dus die aansloot bij onze bedrijfswaarden Innovation, Dedication en Fun.”

Twee jaar geleden vestigde Greenhouse Group zich aan de Emmasingel in Eindhoven. Voor de 350 medewerkers had het bedrijf toen nog de catering in eigen beheer. “We verzorgden de lunchvoorziening op een heel klassieke manier. We zorgden voor brood, beleg en groenten, die we op tafel legden. Maar deze manier van catering sloot niet meer aan op de jonge werknemers. We maakten daarom een shortlist van cateraars waarvan wij dachten dat deze aansloten op onze bedrijfswaarden. Met Hutten klikten we meteen. Beide organisaties richten zich op vitaliteit, gelukkige en gezonde medewerkers en creatief ondernemerschap. Na een aantal constructieve gesprekken en een goed voorstel kozen wij unaniem voor Hutten.”

Speelautomaat in restaurant
Hutten is nu vijf maanden aan de slag bij Greenhouse Group. Het bedrijfsrestaurant kreeg een complete remake om zo een ontmoetingsruimte te worden waar medewerkers niet alleen lunchen. “Wij willen graag dat hier groepjes vergaderen of een klant ontvangen. Het restaurant is een plek waar je wordt geïnspireerd en waar je ontspant. Vandaar dat we er ook een ouderwetse speelautomaat hebben neergezet. De open ruimte met veel groen nodigt de gast verder uit om te genieten van een verse lunch. Lange tafels en intiemere eethoekjes wisselen elkaar af. De counter staat strategisch opgesteld rondom alle zitplekken. We zijn er met het bedrijfsrestaurant flink op vooruitgegaan. Het voldoet volledig aan onze wensen.”

Weer graag lunchen
Een van de belangrijkste doelstellingen: tegemoet komen aan de vitale wensen van de medewerkers is ook behaald. Debbie: “Het aanbod is niet meer te vergelijken met vroeger. Onze mensen hebben zoveel meer keus dan voorheen. Frisse salades, dagspecials, ambachtelijk bereide soepen en vers belegde broodjes. Een ander voordeel is dat medewerkers nu lunchen in een tijdsbestek van twee uur. Voorheen was dat een krap uurtje, waardoor sommige collega’s weleens misgrepen op brood of beleg. Nu heeft de late eter ook verse producten op zijn bord liggen. Mensen lunchen weer graag, omdat ze weten dat alles vers is bereid onder de vleugels van een ervaren cateraar. Zelf hadden wij dit niet opgelost als we zo door bleven gaan. Ondanks dat we midden in de stad zitten, is het restaurant tijdens de lunchtijd vol.”

Greenhouse Group
Greenhouse Group in Eindhoven is de overkoepelende organisatie van vijf innovatieve en toonaangevende bureaus in digitale marketing: Blossom, Blue Mango Interactive, Fresh Fruit Digital, LemonPI en PubNXT.

Ook op zoek naar een nieuwe cateraar of eens sparren over ons vitale lunchaanbod? Neem dan contact op met mijn collega Hanneke Kezer: hanneke.kezer@hutten.eu

Fotocredits: copyright Hal2