Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Vitaliteit op de kaart gezet

Gezond worden, genoeg energie hebben en geconcentreerd blijven. Het klinkt zo eenvoudig maar dat blijkt helaas nog niet altijd het geval te zijn. Iedere dag worstelen veel mensen met hun voeding. Want wanneer ben je nu goed of fout bezig? Met de vitaliteitsbonus van Foodsquad, een platform van bedrijven en instellingen die samenwerken om het huidige voedingssysteem te veranderen, wordt een antwoord gegeven op deze vraag.

Hutten is altijd op zoek naar manieren om goede voeding en mooie smaken onder de aandacht te brengen. De vitaliteitsbonus is een van deze initiatieven. Met deze kaart krijgen bezoekers van een bedrijfsrestaurant antwoord op de vraag wat hen voedingspatroon is. Na iedere aankoop wordt een vitaliteitskaart gescand. De data van deze kaart gaat naar een website waar iemand zijn eetpatroon kan bekijken. Op basis van deze informatie wordt er door een persoonlijke 'food coach' advies gegeven hoe jij je levensstijl kan verbeteren.

Test doorstaan

EsElektro in Raamsdonkveer was de eerste locatie waar dit systeem werd getest. Anoek Jansen, locatiemanager, blikt tevreden terug. 'Onze gasten reageerden heel enthousiast. Het was in het begin even wennen. Sommigen vergaten hun kaart bijvoorbeeld.' De data die werd verzameld tijdens de testperiode van zes weken was alleen zichtbaar voor de deelnemers. 'Zij kunnen inloggen op een website en daar de resultaten bekijken. We gaan natuurlijk discreet met de gegevens om en zijn alleen toegankelijk voor de klanten.'

Met de vitaliteitsbonus speelt Foodsquad in op de vraag naar persoonlijke begeleiding en adviezen op het gebied van voeding en leefstijl. Samen met partner Sligro zal Hutten gaan kijken hoe deze innovatie nog verder ontwikkeld kan worden. Wij zijn razend benieuwd of er in de toekomst op meerdere locaties gebruik gemaakt kan worden van deze kaarten.

Wil jij meer weten over de vitaliteitsbonus of over Foodsquad? Kijk dan hier verder.