Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Voedselverspilling: met kleine veranderingen grote impact maken

Bewaarde restjes die je toch in de vuilnisbak staat te scheppen, want: na drie dagen in de koelkast niet meer eetbaar. Geopende verpakkingen die niet opgaan voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Nederlanders gooien nog steeds elke dag veel eten in de kliko. Per jaar wel 41 kilo per persoon, omgerekend is dat € 120,-. Het is een derde van ons voedsel. En niet alleen thuis gaat het mis. Want koop jij een tomaat met een plekje of een hele kromme komkommer? Vast niet, en je bent niet de enige. Hoog tijd voor verandering. Graag inspireren we je deze maand met leuke events, no-waste tips voor thuis, suggesties om in jouw horeca-onderneming ook aandacht te geven aan dit urgente onderwerp, lekkere no-waste-recepten en meer.

We laten je dus graag zien wat jij zelf kunt doen. De meeste mensen onderschatten namelijk hun eigen voedselverspilling en denken dat ze zelf nauwelijks eten weggooien. Dat is ook niet vreemd: het gaat steeds om kleine beetjes. Maar als je de andere kant op denkt, helpen dus ook alle beetjes om verspilling tegen te gaan!

De maand maart is onderdeel van het Europese jaar van de Gastronomie, We Are Food 2018. Niet alleen wij doen mee, maar ook bij THREE-SIXTY en De Verspillingsfabriek worden veel activiteiten voor scholieren, studenten, ondernemers en consumenten georganiseerd. Allemaal hebben we maar een doel: dat er oplossingen, inzichten en overzichten komen om voedselverspilling tegen te gaan. Bekijk hier het programma of lees over de open dagen op 4 en 18 maart bij De Verspillingsfabriek.

Maar ook als je geen tijd hebt om naar een van de events te komen, valt er dus nog genoeg te halen deze maand. Volg ons blog en onze social mediakanalen en ga aan de slag!