Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Voorproeven voor het eerste Friese polo-event

Anderhalf jaar geleden zaten we voor het eerst om tafel en afgelopen week waren we aan het voorproeven in de keuken van Hutten in Veghel. Het zijn de laatste puntjes die op de i worden gezet in de aanloop naar het allereerste Friese polo-event waar Hutten de VIP Hospitality gaat verzorgen.

Ik nodigde de organisatoren Ule Haarsma, Johan Schikker en Virgil Hoekstra uit om de look & feel af te stemmen. Als het goed is, heb ik een goede inschatting gemaakt, maar ik hoor bij dit soort evenementen heel graag wat de opdrachtgever zelf vindt van de presentatie, keuze in servieslijn, culinaire opmaak, smaakbeleving enzovoort. Dit zijn van die events waarbij je het echt samen doet.


Op 10 en 11 september zullen we ervaren hoe onze gezamenlijke inzet uitpakt. Dan vindt op landgoed Rijs in Gaasterland de eerste Speedbooks Frisian Polo Trophy plaats. Niet eerder was er in Noord-Nederland en op Friese bodem een polowedstrijd. Virgil Hoekstra: "We willen dat polo voet aan de grond krijgt in Friesland. Het veld is nu aangelegd en we hebben een vergunning om dit evenement de komende vijf jaar te organiseren. Het is een uniek event en zeker niet alleen voor de happy few. Het moet een belevenis worden waarbij iedereen uit de buurt die van paarden houdt welkom is. Daarom is er naast de VIP Hospitality, bestaande uit een Loge en diverse Business- en Company Lounges voor circa 400 zakelijke gasten, ook een Horse Fair. Hier kost een toegangskaartje slechts 10 euro en zijn er diverse activiteiten toegankelijk naast het bekijken van de polowedstrijden, zoals paardenshows, dressuur en een ponyclub voor de kinderen. Ook hebben we duidelijk een MVO-doel aan het event gekoppeld. Zo veilen we een veulen en een kunstwerk voor een goed doel. Dat wordt waarschijnlijk een stichting die activiteiten organiseert voor gehandicapte kinderen."