Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Waar ambacht en creatie samenkomen

Het is een van de best bewaarde geheimen van Hutten. In het Hutten Culinair Centrum in Veghel, verstopt achter de grote keuken en het magazijn bevindt zich een kleine werkplaats waar ambacht en creatie samenkomen. Gekookt wordt er niet. Wel getekend, geschuurd en geschilderd. Het is het domein van de jongens van Decor en de Technische Dienst.

Of het nu gaat om een concept voor een festival of de herinrichting van een bedrijfsrestaurant, het begint vaak met een schets, een tekening. Niet met de computer, maar met de hand. Tweedimensionaal. Op grote vellen papier komen creatieve ideeën tot leven. “Vaak vertellen opdrachtgevers ons dat het eindresultaat precies is wat ze hadden verwacht na het zien van onze tekening.” Aan het woord is Jeffrey Holinsky, een van de bruisende breinen van de afdeling Decor. Samen met Jelle van de Crommert is hij van idee tot uitvoering betrokken bij de meest uiteenlopende projecten. De inspiratie komt bij beide heren vaak vanzelf naar boven tijdens het tekenen. De voedingsbodem is hun creatieve brein dat continu opneemt wat er in hun omgeving te zien is. “Geen slappe aftreksels van Pinterest”, verklaart Jeffrey, “maar dingen in mijn omgeving die niet exact dezelfde functie hebben. Lang geleden reed ik door mijn straat in de herfst en toen waren er van die metalen cilinders geplaatst om de bladeren in te verzamelen. Deze inspireerden me tot het maken van de metalen gaas-meubellijn die we nu al acht jaar in gebruik hebben.”

download.php?cs=3473d&id_token=yamwoe197

Samen met Melvin van Rijbroek van de Technische Dienst zorgen Jelle en Jeffrey na die eerste fase ook voor de uitvoering van alle mooie uitingen van Hutten. En dat zijn kleine maar ook heel veel grote projecten. Denk bijvoorbeeld aan de standjes van de Food ’N’ Mood Maker, eetkraampjes op festivals, maar ook aan de vernieuwende inrichting van het bedrijfsrestaurant de Tuin in het Hutten Culinair Centrum.

Terwijl hij rustig wat gedetailleerde tekeningen laat zien, geeft Jeffrey aan dat dit ‘gewoon’ zijn werk is. Hij beschrijft dat de kracht van het team ligt in het bedenken en uittekenen van een concept en dit dan ook nog eens echt kunnen maken. Het blijkt een schaarse groep mensen die dit op een hoog niveau kan uitvoeren. Bij veel concepten let het team op de praktische toepassing, bijvoorbeeld dat het makkelijk op te bouwen is op locatie. Het leukste aan zijn werk vindt Jeffrey het bedenken en uitwerken van de concepten: “Elke dag geniet ik van veel vrijheid en kan ik mijn creativiteit z’n gang laten gaan. Ik word regelmatig gebeld door Bob Hutten of ik eens kritisch wil gaan kijken bij de presentatie van de producten op een bedrijfscateringlocatie. Ik ga dan kijken op locatie om te zien wat mogelijk is en om inspiratie op te doen. Wanneer ik er ben geweest, wordt mijn eerste ingeving vaak meteen goedgekeurd door Bob”.

download.php?cs=55576&id_token=qukjsc197

Hutten barst dus van de inspiratie en creativiteit. Het is iets wat gedragen en gesteund wordt door alle samenwerkers. We willen de beste, de leukste en gelukkigste zijn en geven daarom veel ruimte en aandacht om talent te laten ontplooien en ideeën te laten ontstaan. Benieuwd of jij jouw creatieve talent bij ons tot bloei kunt laten komen? Kijk dan eens op onze vacaturesite: www.werkenbijhutten.eu