Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Waar wij onze inspiratie halen: chocolademissie naar Parijs

Met slaperige oogjes maar met enorm veel goeie zin stonden wij donderdagochtend 29 oktober om 4.00 uur bij onze auto. Onze bestemming was de Franse hoofdstad, Parijs. We gingen daar niet de Eiffeltoren bezoeken of aansluiten in de rij voor de Mona Lisa. Nee, we hadden een andere missie: een bezoek aan de 'Salon du Chocolat' voor de World Chocolate Masters. En we kwamen echt ogen tekort!

Misschien heb je nog nooit gehoord van de World Chocolate Masters. Dit is een wereldkampioenschap waarin chefs uit verschillende landen met chocolade aan de slag gaan om de mooiste creaties te maken. Op de vrijdag dat wij er waren werd de finale gehouden. Het is echt ongelofelijk wat deze chefs kunnen maken met chocolade. Dat doen wij hen zeker niet na. Er deed ook een Nederlander mee, maar die wist helaas geen podiumplaats te bemachtigen.

Chocolate all over the world

Naast de wedstrijd waren er ook ontzettend veel stands te zien die allemaal wel iets te maken hebben met chocola. Bonbons, macarons en ga zo maar door. Er zijn zo veel verschillende soorten chocolade op de markt. Bitter, zout, zuur of juist zoet. En deze komen van over heel de wereld vandaan. Van Brazilië en Mexico tot het Afrikaanse continent, dat onder meer werd vertegenwoordigd door Ivoorkust en Congo. Het is wat moeilijk om met deze nationaliteiten een gesprek aan te gaan door de verschillende talen, maar we hebben allemaal dezelfde voorliefde voor chocolade en dat geeft dan toch een gemeenschappelijke band.

Inspiratie

Het bezoek aan World Chocolate Masters heeft ons naast een bijzonder leuke dag ook veel inspiratie opgeleverd. Binnenkort gaan we eens met deze inspiratie aan de slag. We willen een mooi dessert gaan bedenken. We hebben ons vooral laten inspireren door een stand waar ze allerlei zoete items maken gebaseerd op het bos: blaadjes van chocolade, eetbaar mos en paddenstoelen van eiwitschuim. Daar willen we zeker iets mee gaan doen!

Onze tour aan de Lichtstad sloten wij af in de grootste foodhall ter wereld. In een dorpje met de naam Rungis, dat ligt tegen Parijs, vind je een gelijknamige markthal waar echt van alles te vinden is op het gebied van vlees, vis, groenten, fruit en nog veel meer. Het meest bijzondere aan deze hal is dat je er uren in kunt ronddwalen, je ziet zo veel soorten vlees en vis voorbij komen. Dus mocht je de komende periode nog naar Parijs en omstreken gaan, breng dan zeker een bezoekje aan Rungis!

Bram Kanters is een van de selected chefs van Hutten. Rene van den Broek houdt zich als kok vooral bezig met de doorontwikkeling vanuit ons gezondheidsbeleid van de patisserieproducten voor onze pas overgenomen bakkerij.